Κτηματολογικά γραφεία: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν 3 από τους 9 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για την υπόθεση του κυκλώματος διαφθοράς στο Κτηματολόγιο Αθηνών. Στη φυλακή οδηγούνται η φερόμενη ως αρχηγός, μια υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου της Αθήνας και ένας ιδιώτης.
- Τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και δύο ελεύθεροι χωρίς όρους.
«Δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Από τους συγκατηγορούμενούς μου γνωρίζω μόνο την υπάλληλο από το γραφείο της Καλλιθέας, με την οποία διατηρώ φιλική σχέση. Ουδέποτε δωροδόκησα υπάλληλο. Εργάζομαι σε κατασκευαστική εταιρεία», φέρεται να είπε στην απολογία της η βασική κατηγορουμένη με καταγωγή από την Ουκρανία.
«Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Δεν έχω καμία απολύτως συμμετοχή στις αξιόποινες πράξεις. Δεν ζήτησα και δεν έλαβα ουδέποτε χρήματα για οποιαδήποτε συναλλαγή. Γνώριζα κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς μου. Τη φερόμενη αρχηγό του κυκλώματος τη γνώριζα διότι ήταν διεκπεραιώτρια. Τα χρήματα που ανευρέθηκαν ήταν της μητέρας μου τα οποία τα κατείχε με νόμιμη αιτία», είπε με τη σειρά της η προϊσταμένη του κτηματολογικού γραφείου της Καλλιθέας.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου κατά επάγγελμα και συρροή (κακούργημα που στρέφεται κατά των 6 υπαλλήλων) και για άμεση συνέργεια στη δωροληψία, κατά συναυτουργία και κατά συρροή (αφορά τους 3 ιδιώτες). Επιπλέον αντιμετωπίζουν το πλημμέλημα της συμμορίας.