Ο Ανδρουλάκης αναζητεί “πολλαπλασιαστές μηνυμάτων” με αιχμές για… αποστασιοποίηση κορυφαίων στελεχών

 Ο Ανδρουλάκης αναζητεί “πολλαπλασιαστές μηνυμάτων” με αιχμές για… αποστασιοποίηση κορυφαίων στελεχών

Με  κατενάτσιο ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και να μην δίνει στον αντίπαλο ευκαιρίες, αλλά και με φουλ επίθεση σε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών αναπτύσσει τις επόμενες  κινήσεις της η Χαριλάου Τρικούπη.  Εστιάζει στην βελτίωση της απόδοσης της «ομάδας» και παράλληλα προτάσσει επισταμένως, τις πρωτοβουλίες και τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα.

Θέτει στο επίκεντρο την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια με δέσμη μέτρων που ανακοινώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης και επικεντρώνει την αντιπολιτευτική του ρητορική, σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία. 

Εξορμήσεις και επαφή με τον κόσμο

Τα μέτωπα, ωστόσο στο εσωτερικό του κόμματος παραμένουν ανοιχτά, την ώρα που ο πρόεδρος του κινήματος, δίνει  το πράσινο φως για αλλαγές σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. 

Με  πολιτική εξόρμηση και επαφή με τον κόσμο, ώστε να συζητά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να επικοινωνεί τις προτάσεις του κόμματος του, ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντά στις σπίθες εσωστρέφειας που τρεμοπαίζουν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ. 

Η διαπίστωση ότι οι προγραμματικές θέσεις και οι πρωτοβουλίες του κόμματος δεν φτάνουν στους πολίτες, ενεργοποιεί την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στην μετάδοση των μηνυμάτων του κόμματος.

Ζητούνται δηλαδή «πολλαπλασιαστές μηνυμάτων».

Οι αιχμές  και οι «πολλαπλασιαστές»

«Προτάσεις έχουμε και πρόσωπα διαθέτουμε. Ο κόσμος πρέπει να μας δει και να μας ακούσει. Είμαστε το μόνο κόμμα με διακριτές πολιτικές θέσεις, ριζικά διαφορετικές και εφαρμόσιμες. Όμως, πρώτα εμείς πρέπει να τις επικοινωνήσουμε με τον κόσμο», λένε κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

  • Δεν λείπουν μάλιστα οι αιχμές για βουλευτές και βασικά στελέχη, που στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σπάνια φιλοξενούν τις δράσεις του κόμματος.

«Στα δικά τους social media, πόσο συχνά ανεβάζουν τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ; Πόσο συχνά ποστάρουν αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις του κόμματος, για να προωθήσουν τις  πρωτοβουλίες  που παίρνει; Πόσο συχνά αναμεταδίδουν την Κοινοβουλευτική δράση αλλά και την αντιπαράθεση του προέδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;», επισημαίνει, στο libre με δεικτικό τόνο, προβεβλημένο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Τονίζει δε, ότι «αυτά είναι χιλιάδες θεάσεις που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά προκειμένου οι πολίτες- που πλέον χρησιμοποιούν κατά κόρον το μέσα κοινωνικής δικτύωσης- να αποκτήσουν γνώση για το τι κάνει το ΠΑΣΟΚ».

Καλύτερη οργάνωση

Η ηγετική ομάδα  επιχειρεί να κλείσει το κεφάλαιο της εσωκομματικής σύγχυσης, χωρίς να ρίχνει λάδι στη φωτιά.  Πηγές, ωστόσο,  δεν αφήνουν ασχολίαστη την απουσία στελεχών από την κεντρική εκδήλωση της περασμένη Κυριακής στο ΣΕΦ.

  • «Το ΠΑΣΟΚ είναι «ανοιχτό κόμμα» και το αποδεικνύει», σχολιάζουν στο libre κομματικοί κύκλοι, για να συμπληρώσουν με νόημα, ότι «στην εκδήλωση που προσκλήθηκε όλο το δυναμικό του κόμματος κάποιοι απουσίαζαν».

Η καλύτερη οργάνωση και ο συντονισμός,  αποτελεί για όλες της εσωκομματικές πλευρές, πεδίο σύγκλισης. Οι μεσημεριανές συσκέψεις, όπως είχε μεταδώσει προ ημερών το libre, θα κινηθούν σε αυτό το μοτίβο.

Θα αποτελέσουν καλύτερο δίαυλο επικοινωνίας και συντονισμού, κόμματος και Βουλής και θα διαμορφώνουν τη  γραμμή αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Το σχήμα,  δεν θα λειτουργεί σε καθημερινά, η βασική σύνθεση θα είναι η ίδια και  θα εναλλάσσονται πρόσωπα, κυρίως βουλευτές, ανάλογα με το αντικείμενο συζήτησης. Θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού και  των τριών  Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων.   

Χαμηλώνει ο πήχης

Τα δημοσκοπικά ευρήματα πάντως προβληματίζουν την Χαριλάου Τρικούπη, αφού συνεχίζει να εμφανίζεται τρίτο κόμμα στα γκάλοπ.

«Με σκληρή δουλειά, ψυχραιμία και προτάσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για να πείσουμε τους πολίτες ότι είμαστε η μόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», μας λέει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο Εκπρόσωπος Τύπου, αναφερόμενος στην στόχευση του ΠΑΣΟΚ να είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές,  τόνισε ότι αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα να υπάρξει πόλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που να μπορέσει με όρους νίκης να την αντιμετωπίσει.

Με τα ποσοστά όμως να μην ευνοούν, ο πήχης μοιάζει να χαμηλώνει. Ο Κώστας Τσουκαλάς είπε, ότι εάν το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα τεράστιο άλμα στα ποσοστά του,  ακόμα και αν δεν είναι πρώτο δεν  θα  είναι αποτυχία για το κόμμα «θα είναι όμως αρνητική εξέλιξη για την κοινωνία . 

Θα είναι ολέθριο για την ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να έχει μια κυβέρνηση η οποία στην ουσία σπαταλά δυνατότητες που έχει η χώρα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.