Σερβία: Με καρδιακά προβλήματα ο Βούτσιτς- Επέστρεψε εσπευσμένα από ΗΠΑ
Σταθερή και ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το καρδιολογικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου του Βελιγραδίου, όπου και νοσηλεύεται.
Ο Βούτσιτς εισήχθη στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Φλόριντα.
Όπως αναφέρουν σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο Σέρβος πρόεδρος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, γεγονός που τον οδήγησε στη διακοπή της επίσκεψής του και στην άμεση επιστροφή του στη Σερβία.
Ο επικεφαλής του καρδιολογικού στο στρατιωτικό νοσοκομείο, καθηγητής Ντράγκαν Ντίντσιτς ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αισθάνθηκε ισχυρό πόνο στο στήθος και παρουσίασε υψηλή αρτηριακή πίεση. Έλαβε την απαραίτητη θεραπεία από Αμερικανούς γιατρούς και παρά τις συστάσεις τους να συνεχίσει στις ΗΠΑ την θεραπευτική αγωγή αποφάσισε να ταξιδέψει για την Σερβία.
«Ο πρόεδρος θα λάβει εξιτήριο από την VMA σήμερα αλλά σίγουρα δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορέσει να επιστρέψει πλήρως στις κανονικές του δραστηριότητες», δήλωσε ο Δρ. Ντίντσιτς στη συνέντευξη Τύπου.