“Βαριά σύννεφα” για Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ- “Οδηγός” η δήλωση Κόκκαλη- Τι προβληματίζει τον Φάμελλο

 “Βαριά σύννεφα” για Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ- “Οδηγός” η δήλωση Κόκκαλη- Τι προβληματίζει τον Φάμελλο

Βαραίνουν τα σύννεφα πάνω από την Κουμουνδούρου, όπως πληροφορούμαστε, σχετικά με τον Χρήστο Σπίρτζη, το όνομα του οποίου φιγουράρει μαζί με αυτό του Κώστα Καραμανλή στη δικογραφία του εφέτη ανακριτή που έφτασε στη Βουλή και επί της οποίας θα ζητηθεί από την αντιπολίτευση η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Παρά το γεγονός ότι οι ευθύνες Καραμανλή και Σπίρτζη δεν είναι ίδιες, και παρότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει τέσσερις φορές (με επιστολές του στον πρόεδρο της Βουλής) να γίνει χρήση άρθρου του νόμου περί ευθύνης υπουργών που -όπως υποστηρίζει- του δίνει τη δυνατότητα να διερευνηθούν τυχόν ποινικές του ευθύνες (κυβέρνηση και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης το θεωρούν προσχηματικό, διότι, όπως αναφέρουν, έχει συντελεστεί παραγραφή), η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζεται έντονα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες μετρήσεις που έφτασαν στην Κουμουνδούρου, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί εμπλεκόμενο και τον πρώην υπουργό και δεν πείθει η στάση του να ζητά την διερεύνηση και τυχόν δικών του ευθυνών. Κι έτσι η υπόθεση των Τεμπών παρασύρει και τον ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις ροές ψηφοφόρων του προς την Πλεύση Ελευθερίας.

Δεν είναι, μαθαίνουμε, τυχαίο ότι ο έμπειρος βουλευτής και νομικός Βασίλης Κόκκαλης (ο βουλευτής που γνωρίζει καλύτερα από οιονδήποτε άλλο τα της δικογραφίας για τα Τέμπη) είπε στο Action24 ότι ο Χρήστος Σπίρτζης θα έπρεπε να ζητήσει την αναστολή της συμμετοχής του στα κομματικά όργανα (Π.Γ και Κ.Ε) μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην προανακριτική και το Δικαστικό Συμβούλιο. Ο κ. Κόκκαλης δεν είχε συνεννοηθεί με τα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου, όμως έπιασε τον παλμό.

Ο Σωκράτης Φάμελλος στηρίζει τον πρώην υπουργό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι πιστεύει στην αθωότητά του, ωστόσο δεν είναι απίθανο να του ζητήσει “να κάνει στην άκρη” μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση για να μην δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις και συσχετισμοί με τις ευθύνες Καραμανλή. Στελέχη της Κουμουνδούρου, όμως, δεν είναι πολύ αισιόδοξοι ότι ο κ. Σπίρτζης θα πειστεί να κάνει ένα τέτοιο βήμα. Ο κίνδυνος, ως εκ τούτου, είναι σαφής και ήδη αποτυπώνεται στις μετρήσεις και δη σε μία αρνητικά πολιτική συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ.