Μισό βήμα πίσω από Κασσελάκη: Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, δεν αποσύρω το εξώδικο

Μισό βήμα πίσω από Κασσελάκη: Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, δεν αποσύρω το εξώδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκής σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου είπε ότι δεν θα ταλαιπωρήσει νομικά το κόμμα προαναγγέλοντας ουσιαστικά μετά τις έντονες αντιδράσεις απόσυρση του εξώδικου που έχει αποστείλει στα μέλη της ΚΕ και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του στον Τύπο.

Όπως ανέφερε «το περιεχόμενο (του εξωδίκου) έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί ήδη από την γρήγορη αντίδραση του κόμματος με την δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες. Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για την διαρροή ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων».

Όσο για την απουσία των υπόλοιπων υποψηφίων από την συνάντηση ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα έπρεπε να ήμασταν όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις και επίσης στην διεξαγωγή ενός συνεδρίου που πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρά όλους, όχι επιλεκτική μεταχείριση».

Όμως, τόνισε πως δεν παίρνει πίσω το εξώδικο, κάνοντας μόνο μισό βήμα πίσω και προκαλώντας τους “87” ενόψη της συνεδρίασης της Κ.Ε.

Εξερχόμενος των γραφείων της Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν παίρνει πίσω το εξώδικο που απέστειλε, επιχειρώντας να καθησυχάσει τα στελέχη του κόμματος λέγοντας πως «δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω νομικές ενέργειες».

Ολόκληρη η δήλωση Κασσελάκη

«Το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από την γρήγορη αντίδραση του κόμματος με την δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες.

Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για την διαρροή ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων.

Δεν έχω θέμα με επιθεσεις αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα», αλλά «θα ήταν καλό να προβεί σε μια έρευνα το κόμμα».

Όσο γι’ αυτή καθαυτή τη συνάντηση, τόνισε ότι «με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα έπρεπε να ήμασταν όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις και επίσης στην διεξαγωγή ενός συνεδρίου που πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρά όλους, όχι επιλεκτική μεταχείριση».

Ολόκληρη η δήλωση Πολάκη μετά τη συνάντηση

«Ήρθα στην ώρα μου, τίμησα αυτα που είχα πει, προσπάθησα να προσφέρω στην πορεία προς το συνέδριο. Οι συνυποψήφιοι έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα και εγώ, όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια.

Είπα και εγώ στον Κασσελάκη να το αποσύρει. Δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις, είναι και αυτό ένα προχώρημα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση. Ο Φάμελλος δεν ήρθε και αυτός είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης του εξωδίκου.

Εγώ έχω να πω ότι το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή ενός που θα γίνει προσαρτήματα μιας κυβέρνησης δεν με αφορά και δεν θα υπάρξει.

Θα εκτιμήσω την στάση μου σε σχέση με την παρουσία μου στην Κεντρική Επιτροπή. Των άλλων είναι δικών τους λογαριασμός. Εγώ όπως έχω πει δημόσια δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω».

Σχετικά Άρθρα