Στόλτενμπεργκ για ΗΠΑ: Περιμένω να παραμείνουν πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών

 Στόλτενμπεργκ για ΗΠΑ: Περιμένω να παραμείνουν πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών

Καρφιά προς τις ΗΠΑ και κυρίως προς το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ πέταξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι αναμένει οι ΗΠΑ να παραμείνουν ένας «πιστός» σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Περιμένω ότι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ένας ισχυρός και πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει ότι οι Σύμμαχοι θα συμφωνήσουν σε ένα σημαντικό πακέτο για να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα χρησιμεύσει ως γέφυρα για την ένταξη του Κιέβου στη Συμμαχία.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πότε θα γίνει δεκτή η Ουκρανία ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, σημείωσε, ενώ το ΝΑΤΟ δεν βλέπει καμία επικείμενη στρατιωτική απειλή εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Συμμαχίας, βλέπει ένα μοτίβο αυξημένων ρωσικών εχθρικών πράξεων που κυμαίνονται από την παραπληροφόρηση έως την δολιοφθορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αμφισβητήσει, πυροδοτώντας ανησυχία στα μέλη της Βορειατλαντικής Συμμαχίας, τη δέσμευση των ΗΠΑ να υπερασπιστούν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ από επίθεση, δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του Τζο Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα