Έγκυος 8 μηνών, αλλά για τον ΕΦΚΑ είναι άντρας-“Γολγοθάς” για να πείσει ότι είναι γυναίκα

 Έγκυος 8 μηνών, αλλά για τον ΕΦΚΑ είναι άντρας-“Γολγοθάς” για να πείσει ότι είναι γυναίκα

Αντιμέτωπη με το μπάχαλο στο αθάνατο ελληνικό δημόσιο βρέθηκε μια γυναίκα που διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και επισκέφθηκε την πλατφόρμα προκειμένου να ενημερωθεί για την άδεια μητρότητας.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, όταν μπήκε στην πλατφόρμα, συνειδητοποίησε ότι την είχαν καταχωρημένη ως… άντρα:  «Το είδα στα ατομικά μου στοιχεία στον ΕΦΚΑ. Μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το όποιο έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», ανέφερε η Μαρία Πιτσιδήμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Φυσικά, η ίδια προσπάθησε να επικοινωνήσει για να γίνει η διόρθωση του φύλλου της στα καταχωρημένα στοιχεία, ωστόσο την περίμενε… μαραθώνιος ραντεβού και δικαιολογητικών:

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου. Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης» είπε η γυναίκα η οποία θα κληθεί να παρουσιαστεί στον ΕΦΚΑ την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η ώρα του τοκετού!

Σχετικά Άρθρα