Οι ωραιότερες παραλίες της Σκιάθου

 Οι ωραιότερες παραλίες της Σκιάθου

Πεντακάθαρα δροσερά νερά, δέντρα που ατενίζουν τη θάλασσα, χρυσαφένια άμμος που στολίζει την ακτή. Η Σκιάθος είναι μοναδική και ιδανική για ένα ταξίδι, οικογενειακό ή solo, που τα έχει όλα. Ξεκούραση αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή.

Αν έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι στο νησί τις επόμενες εβδομάδες, φροντίστε να έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο. Γιατί οι παραλίες της Σκιάθου είναι πολλές και πανέμορφες και αξίζει να φτάσετε σε όλες. Ακολουθούν αυτές που ξεχωρίσαμε εμείς.

Μεγάλη Άμμος

Αν το κατάλυμά σας βρίσκεται στην πόλη της Σκιάθου, πιθανότατα εδώ θα κάνετε την πρώτη σας βουτιά στο νησί. Απέχει από το λιμάνι της Σκιάθου λιγότερο από 2 χιλιόμετρα και όχι παραπάνω από 3 από το αεροδρόμιο. Τα νερά είναι ρηχά στα πρώτα δεκαπέντε μέτρα, στοιχείο που κάνει την Μεγάλη Άμμο ιδανική επιλογή για οικογένειες.

Μεγάλη Άμμος/ Photo: Γιώργος Δέτσης
Μεγάλη Άμμος/ Photo: Γιώργος Δέτσης

Η αριστερή πλευρά της είναι πιο πολυσύχναστη με beach bar και ταβέρνες, ενώ η δεξιά πιο ήσυχη. Σε κάθε περίπτωση η Μεγάλη Άμμος αποτελεί μία αρκετά καλή επιλογή για να περάσετε ακόμα και ολόκληρη την πρώτη μέρα των διακοπών σας στη Σκιάθο.

Κουκουναριές/ Photo: Γιώργος Δέτσης
Κουκουναριές/ Photo: Γιώργος Δέτσης
Κουκουναριές/ Photo: Γιώργος Δέτσης

Κουκουναριές

Πιθανότατα την έχετε ακούσει ακόμα και αν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ στην Σκιάθο. Είναι η πιο εμβληματική παραλία του νησιού: εδώ το γαλάζιο της θάλασσας συνυπάρχει αρμονικά με το πράσινο των δέντρων. Τα δέντρα φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι το κύμα, οπότε ακόμα και αν δε βρείτε ξαπλώστρα ή θέση στο beach bar, θα βρείτε σίγουρα άφθονη σκιά.

Κουκουναριές/ Photo: Γιώργος Δέτσης

Η άμμος είναι χρυσή και ψιλή. Πίσω από την παραλία, ένα δάσος από κουκουναριές και δίπλα η λιμνοθάλασσα της Στροφυλιάς. Η περιοχή προστατεύεται από το δίκτυο Natura καθώς είναι καταφύγιο για αποδημητικά πουλιά και έχει κλέψει την καρδιά όσων επισκέπτονται τη Σκιάθο εδώ και δεκαετίες. Αξίζει να αφιερώσετε κάποιες ώρες απολαμβάνοντας το μπάνιο σας στην παραλία και έπειτα, να περιπλανηθείτε στο δάσος και τον υδροβιότοπο.

Τσουγκριά / Photo: Γιώργος Δέτσης

Τσουγκριά 

Εδώ δεν μπορείτε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας. Θα φτάσετε στο μικρό αυτό νησάκι μετά από ταξίδι 15 λεπτών με το καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου. Η Τσουγκριά είναι καταπράσινη με τα πεύκα να «χαϊδεύουν» πολλές φορές την ακτή. Υπάρχουν τέσσερις παραλίες με υπέροχα νερά, ενώ αξίζει να ρίξετε και μια ματιά στη μικρή εκκλησία στη μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου. Χτίστηκε σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Βογιατζή μετά από παραγγελία του εφοπλιστή Θωμά Επιφανειάδη. Και μοιάζει να αιωρείται.

Βρωμόλιμνος

Η παραλία είναι σχετικά μικρή, οπότε, ίσως, την περίοδο της υψηλής ζήτησης να δυσκολευτείτε να βρείτε ξαπλώστρα ή χώρο για την πετσέτα σας. Τα νερά είναι υπέροχα. Ο Βρωμόλιμνος συγκεντρώνει αρκετό νεαρόκοσμο, ενώ οι φίλοι των θαλάσσιων σπορ θα βρουν εδώ αυτό που ψάχνουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η παραλία «προστατεύεται» από τους ανέμους.

Λαλάρια/ Photo: Γιώργος Δέτσης
Λαλάρια/ Photo: Γιώργος Δέτσης
Λαλάρια/Photo: Γιώργος Δέτσης

Λαλάρια

Λαλάρια, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Σκιάθου. Σίγουρα είναι μοναδική στο είδος της. Εδώ η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καραβάκι. Όταν φτάσετε, θα αντικρίσετε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς που δεν θυμίζει σε τίποτα την καταπράσινη εικόνα του υπόλοιπου νησιού. Στην άκρη της παραλίας, ένας βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα και σχηματίζει μία «πύλη», την Τρύπια Πέτρα.

Η παραλία οφείλει την ονομασία της στα ολοστρόγγυλα λευκά βότσαλα, τα οποία οι ντόπιοι ονομάζουν λαλάρια. Τα σχετικά βαθιά νερά είναι πεντακάθαρα, η δε θέα από την παραλία προς το Αιγαίο, συγκλονιστική. Καλό θα είναι να έρθετε με τη δική σας ομπρέλα και τις δικές σας προμήθειες καθώς δεν υπάρχουν υποδομές. Σίγουρα, αν βρεθείτε στη Σκιάθο, πρέπει να την επισκεφθείτε, αφού λογίζεται ως μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας.

Aγία Παρασκευή/ Photo: Shutterstock
Τουριστικό πλοίο στην παραλία Κάστρο/Photo: Shutterstock
Αγία Παρασκευή/ Photo: Shutterstock

Αχλαδιές

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, βρίσκεται αυτός ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός με τα ελαιόδεντρα. Η παραλία του είναι προστατευμένη από τους ανέμους, η θάλασσα είναι ρηχή, κάτι που την κάνει κατάλληλη για οικογένειες. Στην περιοχή υπάρχει ποικιλία παροχών με μπαρ και εστιατόρια.

Κάστρο

Σε αυτή την πολύ όμορφη παραλία κάτω από την παλιά μεσαιωνική πόλη στη βόρεια πλευρά του νησιού, θα φτάσετε περπατώντας ελάχιστα από το σημείο όπου θα αφήσετε το όχημα σας ή με καραβάκι. Αν επιλέξετε το πρώτο, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την υπέροχη θέα της παραλίας από ψηλά. Αν έρθετε με καραβάκι, θα ανταμειφθείτε με τη θέα στο επιβλητικό κάστρο πάνω από την παραλία. Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο. Τα νερά είναι σχετικά κρύα, αλλά πεντακάθαρα.

Αγία Παρασκευή

Σε μικρή απόσταση από το ομώνυμο χωριό, βρίσκεται αυτή η οργανωμένη παραλία. Η θάλασσα είναι κατάλληλη για παιδιά και προστατευμένη από τον άνεμο. Αν θέλετε να αποφύγετε τον συνωστισμό άλλων διασημότερων παραλιών ειδικά την περίοδο υψηλής ζήτησης, είναι μία εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Πηγή: travel.gr

Σχετικά Άρθρα