Λύτρας: Στην πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού-Οι πρώτες ώρες στη φυλακή και οι συγκρατούμενοί του

 Λύτρας: Στην πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού-Οι πρώτες ώρες στη φυλακή και οι συγκρατούμενοί του

Στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού τη λεγόμενη και VIP οδηγήθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά την προφυλάκισή του .

Μια πτέρυγα, από τα κελιά της οποίας έχουν περάσει βαριά ονόματα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολύκροτες υποθέσεις, όπως τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον βιτριολιστή «εκδικητή» αρχιμανδρίτη της Μονής Πετράκη, τον «άρπαγα» του Πικάσο, τον ισχυρό άνδρα της Follie- Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, αλλά και τον Λάκη Γαβαλά.

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, υποβλήθηκε σε τεστ Covid και μετά τις ακροάσεις τοποθετήθηκε σε κελί μαζί με δύο κρατούμενους, έναν για ναρκωτικά κι έναν για απάτη. Είναι ήρεμος και λιγομίλητος και πως δεν ζήτησε να εξεταστεί από συγκεκριμένη ειδικότητα γιατρού.

Μαζί του είναι και άλλοι κρατούμενοι. Ένας απ΄αυτούς έχει καταδικαστεί για απάτες, είναι επώνυμος επιχειρηματίας της Αράχωβας, ο οποίος διακρίνεται για το πάθος του για τα ακριβά ρόλεξ, τα αυτοκίνητα και το εκκεντρικό ντύσιμο.

Ο δεύτερος, επίσης γνωστός επιχειρηματίας αλυσίδας καταστημάτων, είχε συλληφθεί για την εισαγωγή πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαϊνης.

Η πτέρυγα VIP είναι το μοναδικό σημείο στον Κορυδαλλό, όπου δεν γίνονται σχεδόν ποτέ φασαρίες. Φιλοξενεί κατά κύριο λόγο κρατούμενους που έχουν εκτεθεί πολύ στα φώτα της δημοσιότητας ως αρνητικοί πρωταγωνιστές και κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους, αν εγκατασταθούν σε κάποια άλλη, πιο σκληρή πτέρυγα.

Εκεί είθισται να μεταφέρονται και αστυνομικοί ή λιμενικοί που περνούν στην αντίπερα όχθη και από υπερασπιστές του νόμου γίνονται παραβάτες του, για να μη γίνουν βορά στα νύχια των «σκληρών» της φυλακής.

Σχετικά Άρθρα