Μεγάλη φωτιά στη Μήλο κοντά στο αεροδρόμιο -Μήνυμα 112, ισχυροί άνεμοι (εικόνες, vid)

 Μεγάλη φωτιά στη Μήλο κοντά στο αεροδρόμιο -Μήνυμα 112, ισχυροί άνεμοι (εικόνες, vid)

Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στη φωτιά που καίει στη Μήλο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα την προσπάθεια να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η ένταση των ανέμων δυσκολεύει την επιχείρηση των πυροσβεστών, ενώ οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση. Ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη, κάτι στο οποίο συνέβαλαν οι ρίψεις νερού που έκαναν τα δύο αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα που επιχειρούσαν μέχρι να νυχτώσει.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση τις απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη 18/06 στην περιοχή Ζεφύρια, κοντά στο αεροδρόμιο της Μήλου. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων:

Μίας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος από Αθήνα, δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει αεροπορικώς και 20 πυροσβεστών με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

fotia milos aerodromeio 2

Μάλιστα εστάλη μήνυμα από το «112» προς τους πολίτες για απομάκρυνση από την παραλία Τσιγκράδο προς Προβατά.

fotia mhlos

Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και έχει πάει πάνω από το βουνό, ενώ οι Αρχές απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια.

13a09f95ded4a65e06687d05210fd206 L
fotia aerodromio 2