Δανία: Άλλη μια φωτιά ξέσπασε σε κτίριο της φαρμακευτικής εταιρίας Novo Nordisk

 Δανία: Άλλη μια φωτιά ξέσπασε σε κτίριο της φαρμακευτικής εταιρίας Novo Nordisk

Φωτιά ξέσπασε σήμερα σε κτίριο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Novo Nordisk της Δανίας, ανακοίνωσε ο φαρμακευτικός κολοσσός. “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην οροφή κτιρίου γραφείων που ενοικιάζει η Novo Nordisk στο Κροχσοβάι, στο(προάστιο) Μπάουσβαρντ”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας προσθέτοντας ότι το εν λόγω κτίριο δεν είναι αυτό που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού.

“Η πυροσβεστική και η αστυνομία βρίσκονται στο σημείο και η φωτιά είναι τώρα υπό έλεγχο”, πρόσθεσε η Novo.

Η τοπική αστυνομία ανταποκρίθηκε στην κλήση που έλαβε για φωτιά στο Κροχσοβάι, στο Μπάουσβαρντ, σχεδόν 13 χλμ. βορειοανατολικά του κέντρου της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε η αστυνομία της Κοπεγχάγης με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Είναι η τρίτη φωτιά σε ένα μήνα σε εργοστάσια της εταιρείας

Στις 22 Μάϊου πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk και επεκτάθηκε στην στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη πυρκαγιά της 16ης Μαΐου σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ, η οποία δεν είχε συνέπειες στην παραγωγή της εταιρείας.

Ποια είναι η Novo Nordisk

Η Novo Nordisk, είναι κατασκευάστρια των επιτυχημένων φαρμάκων Ozempic και Wegovy, υπέγραψε πρόσφατα την τρίτη της συμφωνία έρευνας με εταιρεία βιοτεχνολογίας που υποστηρίζεται από την Flagship Pioneering, συμφωνώντας να πληρώσει έως και 600 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη θεραπειών επόμενης γενεάς κατά της παχυσαρκίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως και τα άλλα πρότζεκτ της Novo με τη Flagship, την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που βρίσκεται πίσω από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής εμβολίων Moderna, η συνεργασία με τη Metaphore θα επικεντρωθεί στην πρώιμη έρευνα που απέχει πολύ από το να φτάσει τους ασθενείς. Η φαρμακοβιομηχανία της Δανίας προσπαθεί να διευρύνει τη σειρά των πειραματικών φαρμάκων, της προκειμένου να αποκρούσει τους ανταγωνιστές στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία έχει καταστεί παγκόσμιο πρόβλημα, με περισσότερους από 800 εκατομμύρια ενήλικες να ζουν με την πάθηση και αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες να ανταγωνίζονται για να βρουν αποτελεσματικά και ανθεκτικά φάρμακα για τη θεραπεία της πάθησης.

Σχετικά Άρθρα