Ποινικολόγος: Στα δικαστήρια με χειροπέδες-Απολογείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του-Σοκάρει η κατάθεση του γιατρού

 Ποινικολόγος: Στα δικαστήρια με χειροπέδες-Απολογείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του-Σοκάρει η κατάθεση του γιατρού

Απολογία στον ανακριτή του ποινικολόγου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο γνωστός ποινικολόγος που ξυλοκόπησε την, επίσης δικηγόρο, σύζυγό του, τα ξημερώματα της Κυριακής προσπαθούσε να κρύψει με διακριτικό τρόπο τις χειροπέδες στα χέρια του την ώρα που βγήκε από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας γύρω στις 07:30 το πρωί. Ο δικηγόρος οδηγήθηκε στα Δικαστήρια και απολογείται κατηγορούμενος για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετά την αναφορά που, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε ο γιατρός που εξέτασε την 37χρονη σύζυγο του στα επείγοντα του νοσοκομείο όπου πήγε να εξεταστεί.

Σε βάρος του ποινικολόγου σχηματίστηκε δικογραφία καθώς εφαρμόστηκε η πρόσφατη ειδική διάταξη που αφορά στην ενδοοικογενειακή βία. Η νεοπαγής διάταξη, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, ο οποίος κρατείται, φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται κάνοντας λόγο για ατύχημα. Το ίδιο φέρεται να υποστηρίζει και η σύζυγος του αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε το panic button, την ειδική εφαρμογή για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, που της πρότειναν οι αστυνομικοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παράλληλα, με πρωτοβουλία του πρόεδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, κινήθηκε και πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του γνωστού δικηγόρου.

Η κατάθεση του γιατρού αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σήμερα 16/06/2024 έχω εφημερία στην Ευρωκλινική καλύπτω τον χειρουργικό τομέα και Τ.Ε.Π.

Περί ώρα … με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία [σσ. αναφέρονται εδώ τα στοιχεία της 37χρονης δικηγόρου].

Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού.

Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της.

Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες.

Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Σχετικά Άρθρα