“Δημόσιο” επεισόδιο Ραγκούση με Αποστολάκη- Η απάντηση Κασσελάκη

 “Δημόσιο” επεισόδιο Ραγκούση με Αποστολάκη- Η απάντηση Κασσελάκη

Αναταραχή και νέες εσωκομματικές κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ από την “ξαφνική” απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να παύσει η συνεργασία του Θανάση Θεοχαρόπουλου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του κ. Θεοχαρόπουλου. Μάλιστα, ο Γιάννης Ραγκούσης “ζήτησε τα ρέστα” από τον στενό συνεργάτη του κ. Κασσελάκη, Ευάγγελο Αποστολάκη, ρωτώντας τον γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση ενώ φαίνεται να του είπε κατά λέξη “είναι ντροπή, είναι κατάντια”. Το επεισόδιο έλαβε χώρο στην διάσκεψη του ινστιτούτου Τσίπρα.

Η ανακοίνωση Θεοχαρόπουλου

«Μετά την αντικαταστατική απομάκρυνσή μου από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δυστυχώς σήμερα και πάλι αιφνιδίως, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ενημερώθηκα εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία που είχα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει με εντολή του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Επισημαίνεται ότι το νέο στοιχείο αυτής της εβδομάδας ήταν η πρόταση που έχω καταθέσει – όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι – για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Είναι αδιανόητο, η απάντηση σε αυτούς τους προβληματισμούς, που απασχολούν σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη, να είναι αυτή.

Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα.

Τραγική ειρωνεία. Πριν λίγα χρόνια, ορισμένοι αναλάβαμε προσωπικό και πολιτικό κόστος, στηρίξαμε και ψηφίσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και κόντρα στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος συγκροτήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία.

Η ενημέρωσή μου σήμερα έγινε τη στιγμή που συνομιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάεφ για εκείνες της ιστορικές στιγμές της ψήφισης και την ανάγκη σήμερα τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ραγκούσης σε Αποστολάκη για Θεοχαρόπουλο: “Είναι ντροπή, είναι κατάντια”

«Είναι ντροπή, είναι κατάντια». Αυτό είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στον Βαγγέλη Αποστολάκη μπροστά σε κόσμο και δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια διαλείμματος του συνεδρίου του ιδρύματος Αλέξη Τσίπρα.

«Καλά βρε Βαγγέλη, είναι δυνατόν ο Κασσελάκης να απολύει τον Θεοχαρόπουλο επειδή είπε την πολιτική του άποψη;» ακούστηκε να λέει ο Γιάννης Ραγκούσης στον Βαγγέλη Αποστολάκη.

«Τι να σου πω, τώρα το είδα κι εγώ από τα σάιτ», απάντησε ο Βαγγέλης Αποστολάκης.

«Είναι ντροπή, είναι κατάντια και να του πεις ότι σου το είπα» ακούστηκε να λέει στο τέλος Γιάννης Ραγκούσης.

Η απάντηση Κασσελάκη όταν ρωτήθηκε για τον Θεοχαρόπουλο σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και μεταξύ άλλων απάντησε και σε ερώτηση για την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: “Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όμως περνάμε από μία περίοδο που πρέπει να υπάρχουν προσαρμογές στην κοινοβουλευτική ομάδα και στους επιστημονικούς συμβούλους. Δεν σχολιάζω την συγκεκριμένη υπόθεση. Μόνο οι προτάσεις νόμου και η σωστή κοινοβουλευτική λειτουργία θα πείσει τον κόσμο ότι θα είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον τόπο. Στους επόμενους μήνες θα φτιάξω μία σκιώδη κυβέρνηση για να ξέρει ο ελληνικός λαός με ποιους θα κυβερνήσω. Γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την ‘Ανοιξη”.

Σχετικά Άρθρα