Μακελειό σε σούπερ μάρκετ: Τουρκική μαφία στην Ελλάδα; Τι κατέθεσε ο δράστης

 Μακελειό σε σούπερ μάρκετ: Τουρκική μαφία  στην Ελλάδα; Τι κατέθεσε ο δράστης

Το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς μέσα σε πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ στον Πειραιά μετά απο έρευνες των αρχών επιβεβαιώνει πως οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος από την Τουρκία έχουν μεταφέρει τη «βεντέτα» τους και στην Ελλάδα. Τα δύο μέλη που πυροβολήθηκαν Δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, γνωστής ως «Baygaralar» στην Τουρκία, πυροβολήθηκαν στο σούπερ μάρκετ στον Πειραιά.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης, κουρδικής καταγωγής, άνοιξε πυρ μέσα στο κατάστημα αφού πρώτα είχε στήσει καρτέρι στα θύματά του, ίδιας καταγωγής.

  • Ο εκτελεστής συνελήφθη και όπως ανέφερε στις Αρχές πυροβόλησε τα θύματα γιατί είχαν σκοτώσει κατά το παρελθόν συγγενή του (πληροφορίες αναφέρουν για τον πατέρα του) με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός.

Αυτό το περιστατικό δείχνει ότι οι μακροχρόνιες συγκρούσεις στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, είναι συνεχόμενες και πλέον η τουρκική «μαφία» δρα ποικιλοτρόπως και στην Ευρώπη εμφανίζοντας ένα άκρως αιματηρό πρόσωπο.

Τα ονόματα των θυμάτων είναι γνωστά στις Αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επαφή και με την τουρκική αστυνομία.

  • Το κουβάρι για την δράση της τουρκικής «μαφίας» στην Ελλάδα άρχισε να ξετυλίγεται από το περασμένο φθινόπωρο μετά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Αρτέμιδα. Τότε τα χτυπήματα οδήγησαν στα ίχνη της «συμμορίας του Barış Boyun».

Τα ονόματα στο αυτοκίνητο ήταν γνωστά στην τουρκική αστυνομία. Όλοι τους ήταν άνδρες του Barış Boyun, του αρχηγού της «Συμμορίας του Θανάτου» που συνελήφθη από την Ιντερπόλ στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τουρκική «Milliyet», συνελήφθη στο ξενοδοχείο στο οποίο έκανε check in στο Ρίμινι στις 3 Αυγούστου 2022. Μετά τη φυλάκιση του Boyun, η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή του. Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε και ο Boyun αφέθηκε ελεύθερος στο Ρίμινι, αλλά του απαγορεύτηκε να φύγει από την πόλη.

  • Στη συνέχεια, τον περασμένο Μάϊο, ο αρχηγός της ομάδας «Baygaralar,» συνελήφθη στην Ελλάδα μετά από σχετική έρευνα. Ο καταζητούμενος αρχηγός του κυκλώματος δρούσε στα Άδανα της Τουρκίας. Ο συλληφθείς ονομάζεται Ramazan Baygara σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Interpol.

Από την άλλη πλευρά, ο Halil Ay, ο αρχηγός μιας άλλης εγκληματικής οργάνωσης, σκοτώθηκε στη Γαλλία τον Αύγουστο του περασμένου έτους, μετά από διαμάχη με τον Barış Boyun και τη συμμορία Daltons. Επιπλέον, πολλοί άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών στη Γεωργία και την Αμπχαζία.

Επίσης σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο αδερφός ενός εκ των θυμάτων στον Πειραιά, σκοτώθηκε στο Βερολίνο τον περασμένο Μάιο.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι πόλεμοι των συμμοριών εξαπλώνονται στο εξωτερικό και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Σχετικά Άρθρα