Το παρασκήνιο της συνεδρίασης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ -Τα απρόοπτα και η απουσία (εικόνες)

 Το παρασκήνιο της συνεδρίασης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ -Τα απρόοπτα και η απουσία (εικόνες)

Με την ομιλία του προέδρου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ενδεχομένως αρκετοί βουλευτές ανέμεναν ότι θα τοποθετούνταν μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής. Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη διήρκησε περίπου μια ώρα. Όταν ολοκληρώθηκε, ο Θάνος Μωραΐτης διευκρίνισε ότι θα γίνει σε δύο δόσεις η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθότι «σήμερα ο πρόεδρος έχει ειλημμένες υποχρεώσεις».

Ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας ζήτησε να προσδιοριστεί ο χρόνος της επόμενης συνεδρίασης, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος, ρώτησε τον κ. Μωραΐτη «με την ίδια σύνθεση; Παρόντος προέδρου», για να λάβει την θετική απάντηση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δύο ήταν τα απρόοπτα που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Αρχικά, λίγο αφού ανέβηκε στο βήμα της Γερουσίας ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος έριξε κατά λάθος το ποτήρι με το νερό του. Οι βουλευτές είπαν πως πρόκειται για «γούρι».

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που βρισκόταν στο βήμα και απηύθυνε την ομιλία του έριξε και το δικό του ποτήρι λέγοντας αστειευόμενος προς τον κ. Φάμελλο ότι τον κόλλησε και πως τελικά «κυριολεκτικά ο κόσμος μας βλέπει».

6250510
6250518

Η απουσία Πολάκη

Μια ηχηρή απουσία ήταν εκείνη του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη. Ο κ. Πολάκης δεν ήταν στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ωστόσο, την ίδια ώρα σχολίαζε στο facebook την οικοδόμηση ενός δρόμου στα Χανιά λέγοντας ότι πρόκειται για έργο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες έκανε την δική του αποτίμηση του αποτελέσματος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. «Εμείς χρειαζόμαστε βαθιές αλλαγές σε επίπεδο γραμμής, στη συλλογική λειτουργία και στην οργάνωση του κόμματος και άλλους όρους στην εμφάνιση και επικοινωνία μας! Πήραμε τον κορμό αλλά δεν πεταχτήκαμε μπρος».

Σχετικά Άρθρα