Πανελλαδικές 2024: Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε μαθητές στη Θεσσαλονίκη λόγω καύσωνα

 Πανελλαδικές 2024: Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε μαθητές στη Θεσσαλονίκη λόγω καύσωνα

Ο καύσωνας συνεχίζεται και οι γονείς βρίσκουν λύσεις για τα παιδιά τους στις πανελλαδικές.

Ο καύσωνας σαρώνει όλη τη χώρα και οι πρωτοφανείς θερμοκρασίες για την εποχή δυσχεραίνουν κάθε δραστηριότητα, την ώρα που χιλιάδες υποψήφιοι δίνουν και σήμερα Πανελλήνιες. Η ζέστη είναι αφόρητη και στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί. Ο ήλιος σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μετέτρεψε αίθουσες σε «φούρνους» με τους υποψήφιους να πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι και να σκεφτούν τις απαντήσεις στα θέματα.

Το 5ο Λύκειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια 10ετια σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές τις αίθουσες δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχει καν ανεμιστήρες.

Η διεύθυνση του σχολείου είπε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν την σημερινή εξέταση και να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα οι μαθητές. Έτσι από νωρίς το πρωί, όπως φαίνεται στην εικόνα της ΕΡΤ, γονείς και μαθητές μπήκαν στο σχολείο με ανεμιστήρες στα χέρια, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες για τις εξετάσεις.

Με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης  θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο μέχρι τις 11.30 π.μ. εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται. 

Σχετικά Άρθρα