Κάτω Κηφισιά:Μεγάλη φωτιά από έκρηξη σε εργοστάσιο -Σε ποιον ανήκει -Κλειστοί δρόμοι, μήνυμα 112 (εικόνες)

 Κάτω Κηφισιά:Μεγάλη φωτιά από έκρηξη σε εργοστάσιο -Σε ποιον ανήκει -Κλειστοί δρόμοι, μήνυμα 112 (εικόνες)

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις 15:30 στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην οδό Αιγιδών 9, στην περιοχή Πανόραμα της Κάτω Κηφισιάς με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική και την αγωνία για τους πυκνούς μαύρους καπνούς να είναι εμφανής. Οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, όμως το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι εντός του κτηρίου. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη, τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της κυρίας Γκάγκα στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

ergostasio-pirkagia__4_

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες, καίει φελιζόλ και πλαστικά. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, όπως και ένα ελικόπτερο Erickson, προκειμένου να βρέξει την περίμετρο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

ergostasio-pirkagia__3_
ergostasio-pirkagia__5_

Ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112, ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα» επισημαίνεται στο μήνυμα.

447757329_484132890856494_6481302913085176160_n
ergostasio-pirkagia__6_

Σε βίντεο φαίνονται πυκνοί μαύροι καπνοί πάνω από το σημείο της έκρηξης. Σύμφωνα και με την Πυροσβεστική, η ένταση και έκταση του καπνού είναι ανησυχητικά μεγάλη.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα

-Στην οδό Σένεκα

-Στην οδό Αιγιδών

ergostasio-pirkagia__7_

Ποια είναι η εταιρεία

Η PAL ΑΕ είναι εταιρεία της οικογένειας του κ. Βασίλη Παλαμήδη. Η οικογενειακή εταιρεία που ξεκίνησε απ’ το 1947, μπορεί να έγινε γνωστή στο καταναλωτικό κοινό για τα μαγειρικά σκεύη που κατασκευάζει και διαθέτει στη λιανική, εντούτοις τα τελευταία περίπου 25 χρόνια έχει αλλάξει ρότα. Επεκτάθηκε στην αγορά συσκευασίας τροφίμων και στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει να θεωρείται μία απ’ τις σημαντικές δυνάμεις στον χώρο της συσκευασίας για νωπά τρόφιμα ζωικής προέλευσης και προμαγειρεμένα φαγητά. Οχι μόνο στην Ελλάδα, όπου οι πλέον γνωστές εταιρείες προϊόντων κατόπουλου, ψαρικών, κρέατος κ.ο.κ. χρησιμοποιούν τις συσκευασίες της, αλλά και στο εξωτερικό, οπου στέλνει περίπου το 85% της παραγωγής των προϊόντων και των υλικών που βγαίνουν απ’ το εργοστάσιο της Κηφισιάς.

Η εταιρεία, ως εξαγωγική, δραστηριοποιείται στην παραγωγή υλικών συσκευασίας για βιομηχανίες τροφίμων, συσκευαστές και σούπερ μάρκετ σε όλη την Ευρώπη. Μέσω των υλικών συσκευασίας, έχει στοχεύσει στην αγορά του τροφίμου που της εξασφαλίζει ένα σταθερό πεδίο δράσης χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς, έχοντας εξασφαλίσει παράλληλα σημαντική διασπορά στο πελατολόγιό της. Σήμερα βγάζει προϊόντα σε δύο τομείς του τροφίμου, εξειδικευμένους. Ο πρώτος αφορά το κλασικό «σκαφάκι» που βλέπουμε όλοι στην αγορά τυποποιημένου κρέατος ή κοτόπουλου απ’ τα σούπερ μάρκετ. Ο δεύτερος είναι μια νέα συσκευασία PET που προφυλάσσει το τρόφιμο που βρίσκεται εντός σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του.

Ο κ. Βασίλης Παλαμήδης αποτελεί τη δεύτερη γενιά της οικογένειας πίσω απ’ την PAL ΑΕ ενώ τα παιδιά του, Χρήστος και Ανδρέας έχουν πλέον πιο ενεργό ρόλο.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας PAL στην Κηφισιά, σε μια έκταση που σήμερα ξεπερνά τα 10 στρέμματα. Απο εκεί κάθε χρόνο αποστέλονται περίπου 4.000 κοντέινερ με προϊόντα στο εξωτερικό. Πελάτες της εταιρείας είναι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων αλλά και διανομείς, μεσάζοντες χονδρέμποροι σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 160 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών της το 2023 ήταν 25 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα