Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Πάφο – Εκκενώνονται χωριά -Κάηκαν σπίτια

 Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Πάφο – Εκκενώνονται χωριά -Κάηκαν σπίτια

Σε κινητοποίηση έχει τεθεί μεγάλος αριθμός επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, για να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε ανατολικά της Κοινότητας Γιόλου της επαρχίας Πάφου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός ενώ στο σημείο βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα.

Από την πυρκαγιά κινδυνεύουν διάσπαρτες μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά οι κοινότητες Ψάθι, Χούλου,  Λεμόνας και Κούρδακας.

Πληροφορίες του ανταποκριτή του Σίγμα Μάριου Ιγνατίου αναφέρουν ότι έχουν τουλάχιστον καεί τρία σπίτια, περιφράξεις σπιτιών και κάποια βοηθητικά κτήρια.

Στις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά συμμετέχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, τα δυο Ιορδανικά ελικόπτερα, ελικόπτερο της αστυνομίας και ελικόπτερο του τμήματος δασών.

Καταγγέλλουν ολιγωρία οι κάτοικοι-«Κάηκαν σπίτια-Να παραιτηθείτε»

Στην κρατική τηλεόραση μίλησε κάτοικος της κοινότητας Ψάθι ο οποίος κατήγγειλε ολιγωρία των αρχών. Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής, «επαναλαμβανόμενο λάθος παύει να είναι λάθος αλλά ανικανότητα. Να παραιτηθείτε».

Ο κ. Ανδρέας συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει συντονισμός. «Δυστυχώς κινδύνεψαν οικογένειες, οι γονείς μας, τα παιδιά μας». Τόνισε ότι οι γονείς του δεν μπορούσαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους. «Δεν υπήρχε κανένα πυροσβεστικό μέσο από αέρος. Κάηκαν σπίτια».

Σχετικά Άρθρα