Ηλεία: Βαριές οι κατηγορίες σε βάρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής

 Ηλεία: Βαριές οι κατηγορίες σε βάρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής

Ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, άπραγη ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Το μεσημέρι της Τρίτης (11/06/2024), ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας απήγγειλε επίσημα το κατηγορητήριο στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην Ανακρίτρια Ηλείας.

Χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (14/06/2024)ενώπιον της Ανακρίτριας για τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν η απολογητική διαδικασία θα γίνει στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας μεταβεί στο κτίριο της αστυνομίας, καθώς συντρέχουν λόγοι της μη ασφαλούς διεξαγωγής της απολογίας του κατηγορούμενου.

Η τοποθεσία θα που λάβει χώρα η απολογία θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική για την 11χρονη-Τα μοιραία χτυπήματα με το κατσαβίδι

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 11χρονης που δολοφονήθηκε από τον θείο της στην Ηλεία έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Τρίτης 11/06.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Patrisnews.gr, το κορίτσι δέχθηκε δύο χτυπήματα (στην σπλήνα και στην καρδιά) με το ένα από αυτά να πλήττει ζωτικά όργανα, ενώ από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ιατροδικαστή, δεν προκύπτει βιασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των αστυνομικών πως ήθελε να συνευρεθεί με την ανήλικη, εκείνη αρνήθηκε και όταν του είπε πως θα το πει στους γονείς της, της επιτέθηκε με το κατσαβίδι και την σκότωσε προκαλώντας της τραύματα στο στήθος και στην πλάτη.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο» φέρεται να υποστήριξε.

Καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν πως το παιδί έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ως εκ τούτου συνάγεται το συμπέρασμα πως ο δράστης επιτέθηκε στην 11χρονη και εκείνη προσπάθησε να αμυνθεί με όποιον τρόπο μπορούσε χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει. Μετά την δολοφονία ο 37χρονος έσυρε τη σορό της και την πέταξε στις καλαμιές.

Στη συνέχεια, δε, γύρισε στο σπίτι του και πήγε για ύπνο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ενώ την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη δουλειά του και ξεκίνησε να παίζει θέατρο πως αγωνιά για την τύχη της ανιψιάς του.

Νωρίτερα, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε κυνικά πώς προσπάθησε να βιάσει το 11χρονο παιδί και όταν εκείνο αντέδρασε και προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του δεν δίστασε να αρπάξει ένα κατσαβίδι και να της καταφέρει απανωτά χτυπήματα μέχρι να δει το παιδί να καταρρέει νεκρό.

Ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται που πέταξε το κατσαβίδι, ενώ είπε στους αστυνομικούς της ασφαλείας Πύργου το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κλείσει το στόμα του παιδιού για να μην αποκαλύψει σε κανέναν την φρίκη που λίγο νωρίτερα προσπάθησε να κάνει στο 11χρονο κορίτσι.

Σχετικά Άρθρα