Ίδρυμα κατά της ακροδεξιάς πρόκειται να ιδρύσει ο Στέφανος Κασσελάκης

 Ίδρυμα κατά της ακροδεξιάς πρόκειται να ιδρύσει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανακοινώνει τη δημιουργία του ιδρύματος “Center for European Progress” με κύρια επιδίωξη την ενεργοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς. Το ίδρυμα θα λειτουργεί με γραφεία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, προσκαλώντας την συμμετοχή τόσο των Ελλήνων απόδημων όσο και των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στις ΗΠΑ.

Το ίδρυμα που συστήνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα έχει γραφεία στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη προκειμένου να κινητοποιηθούν και οι Έλληνες απόδημοι που ζουν και εργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όλο εγχείρημα θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων απ’ όλη την Ευρώπη και απ όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται απέναντι από την Ακροδεξιά.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι το όλο εγχείρημα ήταν εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη και ότι αποφάσισε να το κάνει πράξη μετά την ραγδαία αύξηση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.

Το γραφείο στην Νέα Υόρκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους δημοκρατικούς πολίτες των ΗΠΑ και παράλληλα να ενεργοποιήσει όσους Ευρωπαίους ζουν και εργάζονται εκεί.

Το όλο εγχείρημα λένε οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς.

Σχετικά Άρθρα