Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του ΟΗΕ για εκεχειρία

 Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του ΟΗΕ για εκεχειρία

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο Reuters ότι η οργάνωση αποδέχεται την απόφαση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, καθώς και πως είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τις λεπτομέρειες.

Η δήλωση της Χαμάς ότι αποδέχεται το ψήφισμα του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αποτελεί «ελπιδοφόρο σημάδι», ανακοίνωσε ο Αντονι Μπλίνκεν.

Οι συζητήσεις σχετικά με τα σχέδια για τη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστούν το απόγευμα της Τρίτης και τις επόμενες δύο ημέρες, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχουν τέτοια σχέδια».

«Η Ουάσιγκτον να διασφαλίσει την τήρησή της»

O ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι, μιλώντας στο Reuters τόνισε ότι η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ πρόσθεσε ότι εναπόκειται στην Ουάσιγκτον να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα την τηρήσει.

Η Χαμάς αποδέχεται το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και την ανταλλαγή ομήρων με κρατούμενους στο Ισραήλ, ανέφερε ο Αμπού Ζούχρι.

«Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με πραγματική δοκιμασία για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της να αναγκάσει την κατοχή να τερματίσει αμέσως τον πόλεμο σε εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα