ΕΛΑΣ:Διαψεύδει ότι έλαβε βίντεο με τον Μόσλεϊ μετά την ανεύρεση της σορού

 ΕΛΑΣ:Διαψεύδει ότι έλαβε βίντεο με τον Μόσλεϊ μετά την ανεύρεση της σορού

 Τη δική της θέση γύρω από τον χρόνο και τις συνθήκες ερευνών στην υπόθεση θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ, έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία, καθώς περίπου ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό της σορού του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, αναπτύχθηκαν διάφορα ερωτηματικά. Μάλιστα, βρετανικά ΜΜΕ αναρωτήθηκαν εάν με βάση το βιντεοσκοπικό υλικό βάσει του οποίου βρέθηκε η σορός από εικονολήπτη της ΕΡΤ, θα μπορούσε να είχε βρεθεί νωρίτερα από τις αστυνομικές έρευνες, ενώ το ίδιο θέμα αναπαρήγαγαν και ελληνικά ΜΜΕ.

Σε αυτό το ερώτημα απάντησε η ΕΛ.ΑΣ. μέσω ανακοίνωσης:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σημερινό ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο αναφέρεται σε κατοχή και μη αξιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τις κινήσεις του Βρετανού παρουσιαστή και το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας πριν την ανεύρεση της σορού του.

Η πραγματικότητα είναι ότι το βιντεοληπτικό υλικό περιήλθε στην κατοχή της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ανεύρεση της σορού. Τονίζεται πως από το μέχρι στιγμής προανακριτικό υλικό δεν προκύπτει πτώση του Βρετανού παρουσιαστή από ύψος».

Σχετικά Άρθρα