Σύμη/Μεγάλη αγωνία, κανένα ίχνος του παρουσιαστή BBC:Ψάχνουν στις σπηλιές της “αβύσσου” -Τα νέα στοιχεία (vid)

 Σύμη/Μεγάλη αγωνία, κανένα ίχνος του παρουσιαστή BBC:Ψάχνουν στις σπηλιές της “αβύσσου” -Τα νέα στοιχεία (vid)

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς το βίντεο που εξασφάλισε το BBC προκαλεί αισιοδοξία. Τα πλάνα δείχνουν έναν άνδρα να περπατά με κατεύθυνση με μια ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι την περασμένη Τετάρτη, με κατεύθυνση προς βραχώδεις λόφους.

Η νέα εικόνα που αποκαλύπτει το BBC News δείχνει έναν άνδρα σε καλή φόρμα και να περπατάει σταθερά. Πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του άνδρα με την ομπρέλα από κάμερα ασφαλείας πριν φύγει από το χωριό.

Σε βραχώδη περιοχή οι έρευνες – Συνδράμει και ελικόπτερο

Στις έρευνες συνδράμει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής. Οι έρευνες εστιάζονται πάνω από το Πέδι, στη βραχώδη έκταση με το ελικόπτερο της πολιτικής προστασίας να χτενίζει το σημείο για τον εντοπισμό του.

Στις 06:00 τοπική ώρα οι πυροσβέστες άρχισαν να ψάχνουν σε ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων σε μια ορεινή περιοχή που περιβάλλεται από θάλασσα, δήλωσε ο Μανώλης Τσιμπούκας που οργανώνει τις έρευνες για αγνοούμενους στα Δωδεκάνησα. Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιο σημάδι του Δρ Μόσλεϊ, είπε ότι δεν υπήρξε «τίποτα».

Η Σύμη και τα κοντινά νησιά βρίσκονται υπό κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες και ο δήμαρχος είπε ότι ο σκύλος έρευνας μπόρεσε να εργαστεί μόνο για μία ώρα το πρωί του Σαββάτου λόγω της ζέστης.

Είπε ότι η περιοχή από την οποία πιστεύεται ότι κινήθηκε ο Βρετανός παρουσιαστής ήταν «δύσβατη», ότι έχει «μόνο βράχια» και «πολλά» φίδια. Είπε ότι οι διασώστες δεν αντιμετώπιζαν μόνο την πρόκληση των καυτών θερμοκρασιών αλλά και το ίδιο το έδαφος -τοπίο τόσο αφιλόξενο που εμπόδιζε τις προσπάθειες να εργαστούν.

Όπως αναφέρει ο Independent, οι πυροσβέστες ερευνούν ένα σύστημα σπηλαίων που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «η άβυσσος».

Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

Τι ανέφερε πηγή στο BBC για τις έρευνες

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται πηγή που συμμετέχει οι έρευνες επικεντρώνονται στην ορεινή περιοχή μεταξύ των περιοχών του νησιού Πέδι και της Σύμης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες χαρακτηρίζονται ως «όχι εύκολο έδαφος».

Μια θεωρία που προέκυψε ήταν ότι ο Δρ Μόσλεϊ προσπαθούσε να ακολουθήσει μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή από ό,τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως, περνώντας πάνω από χιλιόμετρα εκτεθειμένης βουνοπλαγιάς. Το κατάλυμα του Δρ Μόσλεϊ βρισκόταν στην κεντρική πόλη.

Εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος φαίνεται να καταγράφουν τον παρουσιαστή στον κεντρικό δρόμο του Πέδι να κρατάει μια ομπρέλα περίπου 20 λεπτά μετά την αναχώρησή του από την παραλία.

Το BBC έχει δει ένα δεύτερο κομμάτι βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από ένα κοντινό κτίριο που δείχνει έναν άνδρα που φορά τα ίδια ρούχα και κρατά την ίδια ομπρέλα, το οποίο χρονολογείται στις 13:50.

Οι αξιωματούχοι που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πατέρας τεσσάρων παιδιών να έπαθε κακό ενώ περπατούσε μεταξύ της παραλίας και του Πεδίου.

Ξεχωριστή κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, από ένα σπίτι στην άκρη της μαρίνας του Πέδι στο τέλος του χωριού, δείχνει τον Μάικλ Μόσλεϊ να μπαίνει αργότερα σε ένα ορεινό μονοπάτι περίπου στις 14:00 τοπική ώρα.

Ένα μέλος της ομάδας διάσωσης περιέγραψε την αναζήτηση ως «αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο» και δήλωσε ότι θα μπορούσε να βρίσκεται «οπουδήποτε». «Το μονοπάτι δεν είναι εύκολο να ακολουθηθεί, αν έκανε λάθος στροφή, θα είχε χαθεί», δήλωσε.

Η συγκινητική δήλωση της συζύγου του

Την ίδια ώρα, σε μια συγκινητική δήλωση προχώρησε η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC.

Όπως εξηγεί η Μπέιλι Μόσλεϊ: «Έχουν περάσει τρεις μέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για να πάει μια βόλτα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες και δυσκολότερες ημέρες για εμένα και τα παιδιά μου». Και συνεχίζει: «η έρευνα συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι τόσο απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν στην εύρεση του Michael.

«Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας» καταλήγει.

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η σύζυγος του αγνοούμενου παρουσιαστή

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η σύζυγος του αγνοούμενου παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ στους αστυνομικούς της Σύμης, οι οποίοι της ζήτησαν να τους περιγράψει τι είχε πάνω του φεύγοντας από την παραλία, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.

Η ίδια ανέφερε ότι είχε χακί τσάντα, νερό, πορτοφόλι κι ένα απλό ρολόι. Τους ανέφερε ότι ήταν υγιέστατος αλλά έπαιρνε ένα χάπι για τη χοληστερίνη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ελεγχθεί όλα τα εισιτήρια των ανθρώπων που φεύγουν από το νησί από την ημέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση αλλά δεν βρέθηκε ότι ήταν ανάμεσά τους.

Σχετικά Άρθρα