Σύμη/Εξαφάνιση παρουσιαστή BBC: Βίντεο από τις έρευνες -Σημαντική μαρτυρία γυναίκας

 Σύμη/Εξαφάνιση παρουσιαστή BBC: Βίντεο από τις έρευνες -Σημαντική μαρτυρία γυναίκας

Στην περιοχή Πέδι στη Σύμη επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη (05/06). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μια γυναίκα είδε για τελευταία φορά τον παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, να συνομιλεί με έναν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή Πέδι στη Σύμη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», συνέχισε.

Μάλιστα όπως εξήγησε πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του 67χρονου παρουσιαστή καθώς στελέχη της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές «χτενίζουν» τη Σύμη για να βρουν κάποια ίχνη του.

Εκτός από το ελικόπτερο που απογειώθηκε από την Αθήνα και μετά το τελευταίο φως αποχώρησε για τη βάση στη Ρόδο, για τις ανάγκες της έρευνας χρησιμοποιείται και drone, το οποίο έχει δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και κάμερα θερμοεντοπισμού, με τις αρχές να ελέγχουν κυρίως δυσπρόσιτες περιοχές.

Στις έρευνες συμμετέχουν 7 πυροσβέστες και 1 όχημα, ενώ υποστήριξη παρέχει η ομάδα χειριστών Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από τη Ρόδο.

Το χρονικό

Ο δημοφιλής Βρετανός είχε έρθει στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων μαζί με την σύζυγό του και παραθέριζαν μαζί με φιλικό τους ζευγάρι. Όλα ξεκίνησαν στις 13.30 χθες το μεσημέρι (05/06) όταν ο Michael Mosley αποφάσισε να μην επιστρέψει με βαρκάκι μαζί με την γυναίκα του από την του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Μουράγιου, όπου βρίσκεται το κατάλυμα τους.Έτσι ξεκίνησε με τα πόδια, προκειμένου να διανύσει μία απόσταση περίπου 3,5 χλμ.  

Η σύζυγος του έφτασε στο κατάλυμα τους και περίμενε την επιστροφή του γνωστού δημοσιογράφου. Οι ώρες περνούσαν και ο 67χρονος δεν εμφανιζόταν ούτε επικοινώνησε με την οικογένειά του. Η γυναίκα του απελπισμένη δήλωσε την εξαφάνισή του και από εκείνη την ώρα όλο το νησί είναι ανάστατο και τον ψάχνει.

Σχετικά Άρθρα