Κασσελάκης:Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία -Στηρίξτε με για να αντέξω -Η ΝΔ το πιο πτωχευμένο-ζάμπλουτο κόμμα της Ευρώπης

 Κασσελάκης:Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία -Στηρίξτε με για να αντέξω -Η ΝΔ το πιο πτωχευμένο-ζάμπλουτο κόμμα της Ευρώπης

«Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία. Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα «αλαζονεία τέλος» το στέλνουμε την Κυριακή. Μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα ενόψει των ευρωεκλογών. «Είναι η τελευταία ευκαιρία να πούμε στον κ. Μητσοτάκη: Κοίτα λίγο κάτω, είμαστε κι εμείς εδώ. Ζει και ο ελληνικός λαός εδώ. Δεν ζεις μόνο εσύ, οι φίλοι σου και το κόμμα σου, το πιο πτωχευμένο – ζάπλουτο κόμμα της Ευρώπης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος θα έχει συγκροτηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας που να επιχειρεί να τσακίσει, να συντρίψει, να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Που να προσπαθεί να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ψυχής του άλλου και να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κόσμος στο Σύνταγμα

Στη συνέχεια είπε: «Το έζησα με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Τέτοια λύσσα. Τέτοια λάσπη. Τέτοιο ψέμα. Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου».

Είπε ότι αυτό έγινε «από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της».

«Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να παρουσιάσει πόθεν έσχες γιατί κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα!» πρόσθεσε.

«Προκάλεσα τον Μητσοτάκη να καταθέσουμε μαζί πόθεν έσχες»

«Τον προκάλεσα: Είναι ο πρωθυπουργός. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Του είπα: Κύριε Μητσοτάκη, ανοίξτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το 2023 να πάμε μαζί αύριο να καταθέσουμε τα πόθεν έσχες μας. Να δούμε πού θα τρέχουν να κρυφτούν τα τρολ, οι περούκες και τα πληρωμένα πιστόλια σας», σημείωσε στη συνέχεια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Σύνταγμα

Στη συνέχεια είπε: «Δίνει τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων για το 2023 – και των αρχικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα ανοίξει ούτε στις 30 Ιουνίου, αλλά τρεις μήνες μετά. Και μπορώ να ρωτήσω πλέον με ασφάλεια. Τι φοβάται; Κρύβει κάτι ή θέλει να κρατάει δέσμιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

«Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης»

«Κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά», ανέφερε στη συνέχεια.

«Ο στόχος τους δεν είναι να δείξουν ότι είναι εκείνοι καθαροί, γιατί ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Ο στόχος τους είναι να δείξουν ότι «όλοι το ίδιο είναι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Σύνταγμα

«Ας διαλέξει ο ελληνικός λαός, σε τελική ανάλυση, τι θέλει. Την αναλγησία ή έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση. Το βρόμικο σύστημα ή έναν άνθρωπο που στέκεται μόνος του όρθιος απέναντι στο βρόμικο σύστημα. Στηρίξτε αυτόν που στέκεται κόντρα σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές σας, αν θέλετε να αντέξει. Στηρίξτε με, αν θέλετε να αντέξω», σημείωσε.

Πυρά στην κυβέρνηση για τα Τέμπη

«Η προσωπική μου μάχη που σας περιέγραψα απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα είναι ένα τίποτα, μία παρανυχίδα μπροστά σε αυτό που ζουν εδώ και έναν χρόνο 57 οικογένειες. Οι 57 οικογένειες των Τεμπών που έγιναν κομμάτι της ψυχής μας γιατί δεν έχουν κανέναν άλλον από εμάς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Σύνταγμα

«Ζουν καθημερινά μέσα στον παραλογισμό ενός κράτους το οποίο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συγκαλύψει ένα κρατικό έγκλημα. Το ίδιο βράδυ του δυστυχήματος, κάποιος δίνει εντολή να μονταριστούν οι συνομιλίες των σιδηροδρομικών και να δοθούν στο επίσημο όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης για να δημιουργηθεί κλίμα στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται αποκλειστικά για ανθρώπινο λάθος. Κι έτσι να μπορέσει να βγει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος», είπε στη συνέχεια.

«Όταν έρθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, θα κάνουμε τα πάντα ώστε η δικαιοσύνη να αποδοθεί. Για τις ψυχές των παιδιών. Για τη δικαίωση των οικογενειών. Το εθνικό έγκλημα των Τεμπών δε θα μείνει ανεξιχνίαστο. Είναι δέσμευση», επεσήμανε.

Τι είπε για την ακρίβεια

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έφτασαν να έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι στην Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει η Eurostat. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έφτασαν να πληρώνουν τους περισσότερους έμμεσους φόρους στην Ε.Ε. μετά τη Σουηδία των τριπλάσιων μισθών. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει η Eurostat», είπε αναφερόμενος στην ακρίβεια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Σύνταγμα

«Αυτό δεν είναι ούτε παγκόσμια ακρίβεια, ούτε ευρωπαϊκή. Αυτό είναι μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει: Διαλέγει τους κερδοσκόπους, αφήνει τον ελληνικό λαό πίσω. Αλλά δεν τους πολυνοιάζει. Γιατί ο λαός που τώρα μετράει τα ευρώ στο πορτοφόλι του για να πάρει τα βασικά αγαθά, τους έχει δώσει 41%. Κι αυτό λειτουργεί για την κυβέρνηση σαν ασυλία διαρκείας», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ένα πρόγραμμα για την ακρίβεια το οποίο κοστολογήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στα 2,7 δισ., ενώ προβλέπει έσοδα 3,2 δισ. Έχουμε την επίσημη σφραγίδα να προχωρήσουμε σε:

  1. 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας
  2. Ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες ετοιμάζονται τώρα, τον Ιούνιο, για αύξηση έως 70%, επειδή -το είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός λες και είναι τρολ- «δε φύσηξε αρκετά τον Μάιο».
  3. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.
  4. Δημιουργία «Τειρεσία» για όσες εταιρείες αισχροκερδούν»

«Αυτά , είναι μερικά μόνο μέτρα από ένα μίγμα πολιτικής που διαμορφώνουμε, το οποίο οδηγεί επιτέλους σε μία θετική αναδιανομή του πλούτου. Με Φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων. Με Μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων. Με Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του οριζόντιου μέτρου που εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με το τεκμαρτό εισόδημα», πρόσθεσε.

«Το έχω ξεκαθαρίσει ότι η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά θέλει μία Ελλάδα που να είναι ισχυρή αμυντικά, διότι αυτό επιβάλλουν οι διεθνείς συγκυρίες. Όμως αν έχει χρήματα για τις belharra, δεν μπορείς να ρωτάς «πού θα βρείτε τα λεφτά» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σού ανακοινώνει ότι επαρκούν τα χρήματα για το κοινωνικό πρόγραμμα που εξαγγέλλει», τόνισε ο ίδιος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα ώστε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, κάτι που θα τα αλλάξει όλα.

«Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει. Και θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο. Ακόμα και στους συντηρητικούς πολίτες που όμως δεν αντέχουν άλλο αυτή τη σαπίλα και θέλουν εντιμότητα και αξιοκρατία. Τη σταθερότητα τη δοκιμάσατε. Ήταν σταθερότητα προς τα πίσω σας συμπίεσε προς τα κάτω. Σας έσπρωξε έξω από τη ζωή που ονειρεύεστε. Δώστε τη δύναμη στο καινούργιο. Τη φόρα του νέου που δεν αρκείται στο λίγο, που δεν του φτάνει μισή ζωή» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην κάλπη των ευρωεκλογών, αναφέροντας ότι η απόχη την Κυριακή είναι μια έμμεση ψήφος. «Μία έμμεση επιδοκιμασία του “41% έχω, ό,τι θέλω κάνω”.

Η κυβέρνηση θέλει να πείτε “όλοι ίδιοι είναι”, να μην ψηφίσετε κανέναν και να κυβερνάει εκείνη. Με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Μόνο η ψήφος την Κυριακή στέλνει το μήνυμα. Γι’ αυτό είναι η ώρα να δώσουμε μισή ώρα από την Κυριακή μας στην κάλπη. Να ζητήσουμε από τον φίλο, τον συνάδελφο, τον συμφοιτητή, τον γείτονα να το κάνει κι αυτός».

Όπως είπε, «αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα, αξίζουμε ψηλότερα. Καλή δύναμη σε όλες και όλους.  Γιατί θέλει δύναμη και κουράγιο, το ξέρω, να παλεύεις με τους λύκους. Αλλά είμαστε όλοι μαζί!  Κανένας μόνος του. Κανένας πίσω! Όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτή είναι η δύναμή μας!».

Κλείνοντας την ομιλία, ανέφερε με εμφανή συγκίνηση: «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Για τη συμμετοχή σας, για τον αγώνα σας, για τη στήριξή σας. Για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Να ξέρετε: Είμαι διάφανος μπροστά σας. Να ξέρετε: Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ».

Σχετικά Άρθρα