Μητσοτάκης: Όχι σε αποδοκιμασία, πειραματισμούς και πισωγυρίσματα -Δεσμεύομαι για σκληρότερη δουλειά

 Μητσοτάκης: Όχι σε αποδοκιμασία, πειραματισμούς και πισωγυρίσματα -Δεσμεύομαι για σκληρότερη δουλειά

“Πάντα αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη”, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναφερόμενος στο ψιλόβροχο σχολίασε ότι ” αποδείξαμε, για μια ακόμη φορά, πως είμαστε κόμμα παντός καιρού”.

“Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τον ενθουσιασμό σας”, τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Κι εγώ νιώθω μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που είμαι στη Θεσσαλονίκη μας, την οποία τιμώ και ως βουλευτής της. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μία θέση που θα διεκδικεί πλέον και στην καρδιά της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια”.

«Πετύχαμε να καθιερωθεί ο Έβρος ως το σύνορο της Ευρώπης. Αντισταθήκαμε στον covid, βάλαμε πλαφόν στις τιμές του αερίου. Ένας μακρύς κατάλογος επιτευγμάτων, με κυριότερο τα 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης που φέραμε στην Ελλάδα. Πόροι που βοήθησαν σε σύγχρονα σχολεία, αναβάθμιση νοσοκομείων, ένα κράτος που ψηφιοποιείται. Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν από τη ΝΔ. Περισσότερα κονδύλια για αγρότες, κρίσεις κατά των πολυεθνικών και μια κοινή αμυντική ομπρέλα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δική μας ευρωπαϊκή ατζέντα, με τεκμηριωμένες προτάσεις, την ώρα που κάποιοι άλλοι το μόνο που επιδεικνύουν είναι η δυσφήμιση της χώρας τους, ζητώντας διακοπή κεφαλαίου στην Ελλάδα. Λυπάμαι. Τέτοιους ευρωβουλευτές δεν θέλουμε στην Ευρώπη.

Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και όχι κομματάρχες. Να φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Είμαστε σε ευρωεκλογές και με θράσος λένε να πληγεί η Νέα Δημοκρατία. Αποκλειστικός στόχος τους είναι να εκτροχιαστεί η χώρα από την ευρωπαϊκή της πορεία. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, δεν ξεχνάμε ότι πριν το καλοκαίρι του 2019 αυτός ο τόπος έμενε αιχμάλωτος των φόρων, της ανεργίας και των μνημονίων. Με ελάχιστες επενδύσεις, χωρίς ελπίδα» είπε.

«Γνωρίζω ότι οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες. Δεν ωραιοποιώ τα πράγματα, αλλά δείχνουμε τη δυναμική μας. Προσπαθούμε να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη για όλους. Έχουμε πολλή δουλειά, όμως, ακόμη να κάνουμε. Βελτιώνονται πράγματα. Δώσαμε μετά από 14 χρόνια, εμείς, αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους. Θα το ξαναπώ: δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι να τιθασευτεί η ακρίβεια. Θα συνεχίσουμε την ελάφρυνση των πολιτών. Το αφορολόγητο ήδη αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά. Ανεβάσαμε το επίδομα μητρότητας. Εμείς επεκτείναμε το επίδομα για 9 μήνες σε αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες. Όχι μόνο θα πετύχουμε, αλλά θα ξεπεράσουμε τον μέσο όρο των 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα φτάσει τα 900 ευρώ» είπε για την ακρίβεια.

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη πρόσθεσε: «Το μετρό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του πριν το τέλος του χρόνου. Με επέκταση στην Καλαμαριά το 2025, που θα εξυπηρετεί 350.000 κόσμο. Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση, θα γίνει πλήρης επισκευή του κυβερνείου και θα δοθεί ως δημόσιος χώρος στην κοινωνία. Το flyover είναι μια ταλαιπωρία για την περιοχή, αλλά θα αποζημιωθείτε όταν ολοκληρωθεί. Κατασκευάζονται δύο νοσοκομεία, ενώ κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία».

«Ευρώπη είναι τα μέτρα εναντίον της βίας κατά γυναικών, του μπούλινγκ. Οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ότι το κράτος είναι δίπλα τους. Ευρώπη είναι τα γήπεδα χωρίς βία και να πω μπράβο στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καταφέρνουμε μεθοδικά να διώξουμε τους χούλιγκαν από τα γήπεδα. Αν άλλοτε παλέψαμε να μείνουμε Ευρώπη, το 2015, σήμερα είμαστε Ευρώπη και βαδίζουμε στο να γίνουμε πρωταγωνιστές της. Έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, αλλά ο δρόμος έχει χαραχθεί.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνέχεια και συνέπεια. Να αρνηθούμε την αδράνεια και την αδιαφορία. Να πάμε στις κάλπες και να τις γεμίσουμε με γαλάζια ψηφοδέλτια. Να διαψεύσουμε αυτούς που πιστεύουν ότι οι εκλογές είναι δεύτερης κατηγορίας. Δεν είναι. Πρέπει να πάμε για να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνθήματα αποδοκιμασίας.

Το ζητούμενο είναι άλλωστε να μετρήσουν τα μεγάλα και σημαντικά και όχι τα επί μέρους και τα μικρά. Όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την ψήφο ως μία ενθάρρυνση να τρέξουν πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Είναι μια απόφαση ευθύνης και ωριμότητας για την επόμενη μέρα στη χώρα.

Ποτέ δεν υποσχέθηκα θαύματα. Θα δεσμευτώ για πιο σκληρή δουλειά και πιο ορατά αποτελέσματα. Με νέα ορμή να γίνουν πραγματικότητα τα πολλά που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με το κεφάλι χαμηλά. Κάποιοι με θέλουν εκτός Ελλάδας, σε τιμητικά αξιώματα. Θα απαντήσω με στίχο γνώριμο σε εσάς: Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω. Να συμβάλω στην πρόοδο της Ελλάδος. Όχι σε πειραματισμούς, περιπέτειες και πισωγυρίσματα. Με λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια».

6243853

Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μηδενισμό και πρόσθεσε ότι όλα τα σημαντικά που πέτυχε η ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πρέπει να παιχτούν στα ζάρια την ερχόμενη Κυριακή. «Όσα πετύχαμε είναι πολλά και σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας στις ευρωεκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλη η Ελλάδα είναι μπλε», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και ο πρωθυπουργός απάντησε: «Εσείς κάνατε όλη την Ελλάδα μπλε και θα παραμείνει γαλάζια όλη η Ελλάδα και στις εκλογές της Κυριακής.

Σε αυτό το ρόλο που αξίζει στη Θεσσαλονίκη και θα κατακτήσουμε μαζί. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα ολόκληρης της ηπείρου, αλλά και της δικιάς μας καθημερινότητας. Σε μία ευρωπαϊκή διαδικασία, ωστόσο, που δεν θα υπήρχε χωρίς την πορεία που πρώτος χάραξε ο ιδρυτής μας, ο Μακεδόνας, ο Εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν αυτός που έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η παράταξή μας ήταν αυτή που την κράτησε στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε από τις περιπέτειες του λαϊκισμού».

Για τη Ν.Δ. ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον, είπε ο κ. Μητσοτάκης και απάντησε σε όσους μιλούν για πατριωτισμό λέγοντας ότι πρόκειται για «πατριώτες του τηλεμάρκετινγκ».

6243856

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε επίσης να στείλει μήνυμα στα Σκόπια αλλά και στα Τίρανα λέγοντας με έμφαση ότι ο δρόμος των δυο γειτονικών χωρών προς την ΕΕ περνάει μέσα από τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού ταμείου για την άμυνα. Όπως το κάναμε με το Ταμείο Ανάκαμψης θα το κάνουμε και με αυτό το ταμείο σημείωσε.

6243833

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του και για το οικονομικό του πρόγραμμα. «Εκείνοι που κρύβουν το «Πόθεν Έσχες» τους υπόσχονται παροχές 45 δισ. ευρώ. Δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με ψέματα και οδηγούν τη χώρα σε νέα επιτήρηση. «Δεν θα επιτρέψω να γυρίσει η χώρα στην εποχή των μνημονίων» τόνισε με έμφαση και κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη δεν τόλμησε να ζητήσει μια συγγνώμη για το «Αλ Καπόνε» που είπε από τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα