Απειλές Πούτιν στην Γερμανία και μήνυμα υποστήριξης στον Τραμπ για την καταδίκη του

 Απειλές Πούτιν στην Γερμανία και μήνυμα υποστήριξης στον Τραμπ για την καταδίκη του

Στη ρητορική των απειλών εμμένει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, βάλλοντας αυτήν τη φορά κατά του Βερολίνου, υπογραμμίζοντας ότι μία ενδεχόμενη χρήση γερμανικών όπλων από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας θα σηματοδοτούσε επικίνδυνη κλιμάκωση και θα επιδείνωνε τις ρωσογερμανικές σχέσεις. Την ίδια στιγμή, έστειλε ένα έμμεσο μήνυμα υποστήριξης για τον Ντόναλντ Τραμπ παρά το γεγονός ότι δεν θέλησε άμεσα να σχολιάσει την επόμενη μέρα στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον μετά το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά, πάντως, στη Γερμανία, η συγκεκριμένη χώρα ακολούθησε την πολιτική των ΗΠΑ ανάβοντας το πράσινο φως στην Ουκρανία ώστε να χτυπήσει ρωσικούς στόχους με μεγάλου βεληνεκούς όπλα που χορηγούνται στο Κίεβο.

«Οι παραδόσεις γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει σοκ σε πολλούς στη Ρωσία» τόνισε ο Πούτιν.

«Εάν τώρα χρησιμοποιηθούν πύραυλοι κατά ρωσικών εγκαταστάσεων, θα καταστραφούν ολοσχερώς οι σχέσεις μας με τη Γερμανία» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, για πρώτη φορά από την ορκωμοσία του τον περασμένο μήνα, που σηματοδοτεί τη νέα πενταετή θητεία του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

«Θα δουλέψουμε με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ» υποστήριξε ο Πούτιν μιλώντας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

«Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει. Τίποτα τόσο σοβαρό δεν θα συμβεί» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη δίκη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία κρίθηκε ένοχος για τις 34 κατηγορίες που του προσάπτονται, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για σκοπιμότητες και μεροληπτική τακτική από μέρους της δικαιοσύνης στο πλαίσιο των εσωτερικών πολιτικών αψιμαχιών στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στο συγκεκριμένο οικονομικό φόρουμ στη Ρωσία, από την εισβολή στην Ουκρανία, που ο Πούτιν δέχθηκε ερωτήσεις από ΜΜΕ της Δύσης, όπως το Associated Press, καθώς πέρσι δεν επιτρέπονταν ερωτήσεις από πρακτορεία των ΗΠΑ και ΕΕ καθώς θεωρήθηκαν μη φιλικά διακείμενα μέσα.

Σχετικά Άρθρα