Η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην ομάδα BRICS

 Η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην ομάδα BRICS

Η Ρωσία καλωσορίζει τη φερόμενη ως επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στην ομάδα χωρών BRICS, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι το θέμα θα περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνόδου κορυφής του οργανισμού.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την BRICS εκ μέρους διαφόρων κρατών, αλλά πρόσθεσε ότι είναι απίθανο η εν λόγω ένωση να μπορέσει να ικανοποιήσει πλήρως όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε επίσης σήμερα «απόλυτη συκοφαντία» τις κατηγορίες της Microsoft ότι η Ρωσία έχει εντείνει την εκστρατεία παραπληροφόρησης στο Ίντερνετ με στόχο τη Γαλλία και τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Microsoft ανέφερε σε ιστολόγιο που ανήρτησε την Κυριακή ότι η εκστρατεία παραπληροφόρησης, για την οποία είπε πως περιλαμβάνει πλαστούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και ένα πλαστό ντοκιμαντέρ, έχει συγκεκριμένο στόχο να δυσφημήσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και να δημιουργήσει την εντύπωση πως οι θερινοί αγώνες θα πληγούν από βία.

Ο Πεσκόφ υποστήριξε πως οι επικρίσεις αυτές δεν έχουν καμιά ουσία.

Το Κρεμλίνο υποστήριξε επίσης σήμερα πως είναι κατανοητό το γεγονός ότι μερικές χώρες αρνούνται να λάβουν μέρος αυτό το μήνα στη φιλοξενούμενη από την Ελβετία σύνοδο κορυφής για την ειρήνευση της Ουκρανίας επειδή η συνάθροιση αυτή δεν έχει σαφείς στόχους και είναι επίσης παράλογο να διεξάγεται χωρίς τη Ρωσία.

Η Ουκρανία έχει ανακοινώσει πως περισσότερες από 100 χώρες και οργανισμοί έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής στις 15-16 Ιουνίου.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα