Γερμανία: Ένας 2χρονος ” mini Picasso” πουλά πίνακες έως και 7.000 δολάρια

 Γερμανία: Ένας 2χρονος ” mini Picasso” πουλά πίνακες έως και 7.000 δολάρια

Ένα δίχρονο αγόρι στη Γερμανία έχει χαρακτηριστεί ως «πικάσο σε μέγεθος κρασοπότηρου» αφού φέρεται να πούλησε πίνακές του για περίπου 7.000 δολάρια ο καθένας. Η Lisa Schwarz, η μητέρα του, λέει στο PEOPLE ότι ένας από τους πίνακές του που ονομάζεται «The People» αυτή τη στιγμή «έχει πάνω από 3.000 αναζητήσεις και αρκετές προσφορές για αγορά».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Times , ο Laurent Schwarz από τη Βαυαρία δημιούργησε μια συλλογή αφηρημένων έργων ζωγραφικής με ελέφαντες, δεινόσαυρους και άλογα, μεταξύ άλλων.

Ο 2χρονος Πικάσο σε μέγεθος πίντας πουλά πίνακες έως και 7000 $
Ο Laurent Schwarz αγγίζει τους πίνακές του . ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:LAURENT SCHWARZ

Η Lisa Schwarz, η μητέρα του, λέει στο PEOPLE ότι ένας από τους πίνακές του που ονομάζεται «The People» αυτή τη στιγμή «έχει πάνω από 3.000 αναζητήσεις και αρκετές προσφορές για αγορά».

«Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής πίνακας μεταξύ όλων. Παρεμπιπτόντως, και δικός μου αγαπημένος επίσης», εξηγεί η Λίζα. «Οι άνθρωποι γράφουν δεύτερη, τρίτη και τέταρτη φορά ή τηλεφωνούν μερικές φορές μόνο για να πάρουν αυτόν τον πίνακα».

Μιλώντας στους Times , η μητέρα του νεαρού καλλιτέχνη αποκάλυψε ότι παρατήρησε το ταλέντο του γιου της ενώ η οικογένεια έκανε διακοπές στο Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας, τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Υπήρχε ένα δωμάτιο ζωγραφικής στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να τον βγάλουμε από αυτό», είπε η 32χρονη μαμά. «Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του φτιάξαμε ένα στούντιο και ήταν μέσα σε αυτό όλη την ώρα».

Η Λίζα αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο Instagram με τη δουλειά του γιου της, η οποία γρήγορα συγκέντρωσε σχεδόν 30.000 ακόλουθους.

Ο 2χρονος Πικάσο σε μέγεθος πίντας πουλά πίνακες έως και 7000 $
Ο Laurent Schwarz και η ζωγραφική του. LAURENT SCHWARZ

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να έφτιαχνα ένα κανάλι γιατί αυτό που ζωγράφιζε φαινόταν τόσο ωραίο», είπε η περήφανη μητέρα.

Στη συνέχεια, η Λίζα έβαλε μερικούς από τους πίνακες προς πώληση στον ιστότοπο, laurents.art και έκτοτε έχει κατακλειστεί από λάτρεις της τέχνης τόσο μακριά όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Μπαχάμες όσο και εντός Γερμανίας. Η οικογένεια επικοινώνησε επίσης από μια γκαλερί της Νέας Υόρκης, η οποία ζήτησε να εμφανιστεί το έργο τέχνης του Laurent, ανέφεραν οι Times .

Αλλά η Λίζα λέει στο PEOPLE ότι «δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε προσφορά αγοράς» για έναν από τους πίνακες του γιου της. Ένα από τα κομμάτια, με τίτλο “The Fingers”, θα είναι δύσκολο για την οικογένεια να το αφήσει, λέει — αν και ένας πλειοδότης στις ΗΠΑ έχει προσφέρει 148.000 $ ενώ ο άλλος δημοφιλής πίνακας ο “The People” έχει λάβει προσφορά τουλάχιστον 67.000 $, όπως αναφέρθηκε αρχικά από τους Times .

«Το ‘The Fingers’ είναι το πρώτο έργο του Laurent», εξηγεί η Lisa. «Είμαστε ιδιαίτερα δεμένοι με αυτό και σε αυτό το σημείο δεν είμαστε σίγουροι αν θα το αφήσουμε ποτέ να φύγει».

Ο 2χρονος Πικάσο σε μέγεθος πίντας πουλά πίνακες έως και 7000 $

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μια ιδιωτική προβολή της τέχνης του Λοράν θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο χωριό καταγωγής του, Neubeuern, με τα έσοδα να αποθηκεύονται με ασφάλεια σε τραπεζικό λογαριασμό μέχρι ο εκκολαπτόμενος Πικάσο να γίνει 18 ετών.

«Εξαρτάται από αυτόν πότε και τι ζωγραφίζει», είπε η Λίζα στους The Times . «Μερικές φορές δεν έχει όρεξη να ζωγραφίσει και δεν πατάει το πόδι του στο ατελιέ του για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, αλλά ξαφνικά τον αρπάζει και λέει: «Μαμά, ζωγραφίζεις». ”

Ο 2χρονος Πικάσο σε μέγεθος πίντας πουλά πίνακες έως και 7000 $
Ο πίνακας του Laurent Schwarz. LAURENT SCHWARZ

Σχετικά Άρθρα