ΑΠΘ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στη Θεολογική

 ΑΠΘ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στη Θεολογική

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για την εκκένωση της κατάληψης του πρώην κυλικείου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (3/6).

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στο ΑΠΘ λίγο πριν από τις 5 το πρωί και εκκένωσαν τον χώρο που είχε καταληφθεί από το «στέκι Primavera». Εντός του χώρου δεν εντοπίστηκαν άτομα μόνο κάποια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Πρωινές ώρες σήμερα (03-06-2024) πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομική επιχείρηση σε ισόγειο χώρο του Α.Π.Θ., ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από την 8 Νοεμβρίου 2023.

katalipsi apth 3 6 2024 2

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομίας, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 11 ξύλινα κοντάρια,
  • 1 λοστός,
  • 7 κράνη και
  • 1 ποδήλατο, η νόμιμη κατοχή του οποίου ερευνάται.
katalipsi apth 3 6 2024 3

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Α.Π.Θ..

katalipsi apth 3 6 2024 4

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

katalipsi apth 3 6 2024 5

Σχετικά Άρθρα