Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο άτομα που μετείχαν στα επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

 Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο άτομα που μετείχαν στα επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Στην ταυτοποίηση και προσωρινή σύλληψη δύο ατόμων, που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετείχαν στο «Final Four» της EuroLeague του μπάσκετ προχώρησε η αστυνομία του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη Δευτέρα, όταν η αστυνομία του Βερολίνου σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή αστυνομία, την περασμένη Δευτέρα «ταυτοποιήθηκαν με βεβαιότητα» δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 32 ετών, στο αεροδρόμιο BER Βερολίνου-Βραδεμβούργου, με την χρήση του συστήματος «Super Recognizer» και ενώ είχε προηγηθεί εντατική εξέταση του διαθέσιμου οπτικού υλικού.

Σε εξέλιξη η έρευνα για τη συμπλοκή

Οι δύο άνδρες, «υποστηρικτές ελληνικής ομάδας μπάσκετ, επρόκειτο να πετάξουν για την πατρίδα τους» και συνελήφθησαν προσωρινά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για την σύγκρουση μεταξύ οπαδών σε ξενοδοχείο της περιοχής Ζίμενσταντ, στο βορειοδυτικό Βερολίνο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακρίβωσαν τα προσωπικά στοιχεία των δύο υπόπτων και εφήρμοσαν μέτρα ταυτοποίησης, στο πλαίσιο έρευνας με την υποψία της «ιδιαίτερα σοβαρής διατάραξης ειρήνης», επισημαίνει η Αστυνομία και διευκρινίζει ότι στη συνέχεια οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι και αναχώρησαν υπό την επίβλεψη αστυνομικών. «Η έρευνα για τη συμπλοκή στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του εκτενούς οπτικού υλικού, βρίσκεται σε εξέλιξη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στις 26 Μαΐου η Αστυνομία του Βερολίνου είχε ανακοινώσει ότι την προηγούμενη νύχτα περίπου 80 άτομα εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στο οποίο είχαν καταλύσει οπαδοί της αντίπαλης ελληνικής ομάδας. Στα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα και έγινε χρήση κροτίδων και καπνογόνων, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο ανιχνευτής καπνού του ξενοδοχείου, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στην αίθουσα υποδοχής.

Σχετικά Άρθρα