Πούτιν/Σενάρια περί διαδοχής:Θα είναι ο Αλεξέι Ντιούμιν, πρώην σωματοφύλακας του;

 Πούτιν/Σενάρια περί διαδοχής:Θα είναι ο Αλεξέι Ντιούμιν, πρώην σωματοφύλακας του;

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε τον Αλεξέι Ντιούμιν, έναν σύμβουλο και πρώην σωματοφύλακά του, γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου, ενός σώματος που συμβουλεύει τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Λίγες εβδομάδες μετά την επανεκλογή του φέτος, ο Πούτιν διόρισε τον Ντιούμιν σύμβουλό του σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας. Μάλιστα το διάταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Πούτιν διορίζοντάς τον στο Κρατικό Συμβούλιο, αναρτήθηκε σήμερα (29/5) το πρωί στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Σεργκέι Μακρόφ, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου, δήλωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι πολλοί θεωρούν ότι ο Πούτιν βλέπει τον Ντιούμιν ως διάδοχό του.

Ποιος είναι ο Αλεξέι Ντιούμιν

Ο 71χρονος Πούτιν ξεκίνησε τώρα μια ακόμη εξαετή θητεία και αναμένεται να κυβερνάει για χρόνια και δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για το ποιόν θα προτιμούσε να τον διαδεχτεί κάποια μέρα. Ωστόσο, το όνομα του Ντιούμιν, μεταξύ άλλων, είναι εδώ και καιρό αντικείμενο εικασιών στους κύκλους της πολιτικής ελίτ της Μόσχας. Ο 51χρονος Ντιούμιν ήρθε στο Κρεμλίνο μέσα στο μήνα αφού υπηρέτησε ως κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας της Τούλα.

Ο Ντιούμιν εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουρών (FSO), η οποία εγγυάται την ασφάλεια της ελίτ του Κρεμλίνου, το 1995 και ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του Πούτιν κατά τις δύο πρώτες προεδρικές θητείες του. Έχει επίσης εργαστεί ως υποδιευθυντής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας, της GRU.

Σχετικά Άρθρα