Ναυάγιο Πύλου: Ελεύθεροι 4 από τους 9 Αιγύπτιους που αθωώθηκαν

 Ναυάγιο Πύλου: Ελεύθεροι 4 από τους 9 Αιγύπτιους που αθωώθηκαν

Οι τέσσερις από τους οκτώ Αιγύπτιους επιζήσαντες του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου που κρατούνταν στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, θέτοντας τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία τους από τις αυθαιρεσίες των μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Νωρίτερα το αρμόδιο δικαστήριο έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις κατά της διοικητικής κράτησης, τις οποίες υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, για τους πρώτους τέσσερις από τους εννέα επιζώντες του ναυαγίου.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται η απόφαση και για τους υπόλοιπους τέσσερις που κρατούνται επίσης στην Κόρινθο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται απόφαση και για τον ένατο επιζώντα που κρατείται στην Π. Ράλλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι των επιζώντων είχαν ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή τους, υπογραμμίζοντας ότι «η απόφαση για την επιβολή διοικητικής κράτησης στους εντολείς μας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ελληνική νομοθεσία και το Δίκαιο της Ένωσης καθώς δεν πληρούνται στο πρόσωπό τους οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις επιβολής της».

Κάνοντας λόγο για μια απόφαση που επιβάλλεται «εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά», επισημαίνουν παράλληλα ότι «θα έπρεπε να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τους υπόλοιπους επιζήσαντες του ναυαγίου, κατηγορία ευάλωτων προσώπων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» και ότι «η αίτηση διεθνούς προστασίας των εννέα έχει ήδη καταγραφεί και δεν υφίσταται κανένας τυπικός ή ουσιαστικός λόγος για να κρατούνται».

Σχετικά Άρθρα