Από γνωστό φαρσέρ και μεταφρασμένα με google translate τα απειλητικά email στα σχολεία

 Από γνωστό φαρσέρ και μεταφρασμένα με google translate τα απειλητικά email στα σχολεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά την μαζική αποστολή απειλητικών email σήμερα το πρωί (29.05.2024) από τη Ρωσία για βόμβες σε διάφορα δημοτικά σχολεία της Αττικής. H μαζική αποστολή emails σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, έγινε από ρωσικό σέρβερ και πρόκειται για γνωστό στις ευρωπαϊκές αρχές αποστολέα – φαρσέρ που λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για ανάλογες αποστολές μηνυμάτων. Μάλιστα όπως προκύπτει από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο ξένος αποστολέας χρησιμοποιεί το εργαλείο μετάφρασης της Google καθώς -προφανώς – δεν γνωρίζει την γλώσσα κάθε χώρας.

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS για τα email που στάλθηκαν σε σχολεία για φάρσα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συσχετίζουν την αποστολή των απειλητικών email και μάλιστα από τη Ρωσία την ημέρα διεξαγωγής του Τελικού του Conference League.

Επίσης, τα mail έχουν όλα το ίδιο περιεχόμενο και έχουν φτάσει σε τουλάχιστον 35 σχολεία.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ανάμεσα στους παραλήπτες αυτών των mail είναι και μεγάλα σχολεία της Αθήνας και ξένα κολέγια.

Η απάντηση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως το μήνυμα αυτό είναι spam και να μην του δοθεί κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κείμενο αυτό προέρχεται από τη Ρωσία, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να έγινε αλλοίωση των δεδομένων και να προέρχεται από άλλη χώρα και απλώς να χρησιμοποιούν τα ρωσικά στοιχεία.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης θεωρούν πως έχει γίνει μετάφραση από αραβικό κείμενο και όχι ρωσικό ενώ μάλιστα, φαίνεται να είναι παλαιότερο.

Τα σχολεία που δέχθηκαν το email

Το email εστάλη σε σχολεία σε Γέρακα, Γαλάτσι, Χαϊδάρι και Νέα Ιωνία. Αμέσως υπήρξε εκκένωση των κτηρίων. Το «100» δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από διάφορα σχολεία της Αττικής και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στους χώρους για να κάνουν επιτόπιους ελέγχους για προληπτικούς λόγους.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι «το υπουργείο από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κακόβουλη αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ορισμένα σχολεία της Αττικής, κίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήδη στις έρευνες ενεπλάκη και η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Πρόκειται για spam και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Τι έλεγε το email

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Θα σας ρίξουμε πάνω τους και θα πνιγείτε μέχρι το φως στα μάτια σας να γίνει σκοτάδι το οποίο θα αυξηθεί και όλοι θα νιώσετε αυτό το βάρος στον εαυτό σας και θα βυθιστείτε στο σκοτάδι. Ας θάψουμε το κράτος κάτω από ένα βουνό από πτώματα. Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια του Μαράουι.

Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέρφια μας στο Παρίσι

Εμπνευστήκαμε από τον Abdelhamid Abaaoud,

Σαλάχ Αμπντεσλάχ

Ισνιλόν Χαπιλόν

Οι Αδελφοί Μάουτ

Και όλοι οι άλλοι

Ο Inshallah Allah τους έδωσε τους παραδεισένιους κήπους του Firdaus

Μας αναγνωρίζετε ως τρομοκράτες όταν στην πραγματικότητα πολεμάτε ενάντια στον δίκαιο νόμο μας

Ο καθένας που σκοτώνει σε μια ιδιοτροπία δεν είναι ένας από εμάς

Τα ψέματα που διαπερνούν ολόκληρη την άθλια ζωή σας δεν δίνουν αναγνώριση ότι μας πολεμάτε όχι επειδή είμαστε κακοί

Είσαι φτιαγμένος από το κακό

Ο θάνατος σας περιμένει μαζί μας

Κάθε Καφίρ θα λογοδοτήσει στους μουσουλμάνους για την παρενόχλησή τους

Θα εισβάλουμε στο συντακτικό γραφείο κάθε μέσου ενημέρωσης και θα κόψουμε λαιμούς στα ψεύτικα γράμματά σας

Θα είστε όλοι για πάντα στο φούρνο της κόλασης

Όπου κι αν κρύβεστε και ανεξάρτητα από το πώς τρώτε αποφύγετε την τιμωρία θα σας καλύψει και δεν έχει σημασία πού ή πότε

Δεν κρατιέμαι από αυτό το dunya και αν και αν ευχαριστεί τον Αλλάχ εγώ (και όλοι) θα πάω στον Αλλάχ και με τις φλόγες μας θα σας κάψουμε τα άθλια σώματά σας

Και θα γίνουμε το όργανο του Αλλάχ σε αυτόν τον ιερό πόλεμο

Φοβάσαι τον θάνατο και δίνεις τα πάντα για να το αναβάλεις

Βλέπουμε την αιωνιότητα από την παιδική ηλικία

Και ό, τι κι αν συμβεί στο σώμα μας δεν θα πεθάνουμε ποτέ

Ακόμα και μετά από να γίνει ένα πλήρες κενό

Η πληρότητα θα είναι στην κορυφή και θα είμαστε πάντα σε αυτό

Σε καμία περίπτωση μην θεωρείτε νεκρούς αυτούς που σκοτώθηκαν στο μονοπάτι του Αλλάχ

Όχι είναι ζωντανοί και λαμβάνουν το μερίδιό τους από τον Κύριό τους

Και Inshallah θα έρθει η μέρα που η αλήθεια θα επικρατήσει και ο νόμος που ορίζει ο Παντοδύναμος θα εξαπλωθεί στη γη

Και από το Νταγκεστάν στη Βομβάη θα υπάρχει ένα Χαλιφάτο σε όλο τον κόσμο

Θα κάψουμε το γήπεδό σας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Σχετικά Άρθρα