Ραγδαίες εξελίξεις στη Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στην εταιρεία Γιαννίτση

 Ραγδαίες εξελίξεις στη Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στην εταιρεία Γιαννίτση

Από πρόθεση προκλήθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία. Για την υπόθεση και για τα μέχρι τώρα στοιχεία ενημερώθηκε ο εισαγγελέας. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για ταυτοποίηση προσώπων.

Η ξαφνική πυρκαγιά, ξέσπασε λίγα μόλις 24ωρα μετά το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τη Φθιώτιδα καθώς θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν σοβαρά μικρά παιδιά. Ο Αρειος Πάγος κινήθηκε ταχύτατα και ζήτησε έρευνα και άμεση ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς κι αν αυτά συνδέονται με τη μόλυνση των μαθητών. 

  • Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 9.30 το βράδυ, της Κυριακής 19ης Μαΐου όταν πήγε το τελευταίο φορτηγό και περίμενε τον φύλακα να πιάσει βάρδια. Για περίπου μισή ώρα δηλαδή δεν υπήρχε κάποιος να φυλάει το χώρο, πέραν ενός αλλοδαπού εργαζόμενου ο οποίος έδωσε κατάθεση.

Η εταιρεία παρέδιδε γεύματα σε σχολεία, σε νοσοκομεία, σε παιδικούς σταθμούς, σε εκδηλώσεις. Αυτή η δουλειά, λένε στην περιοχή, την πήρε χάρη στους ισχυρούς φίλους στην πολιτική και την τοπική Εκκλησία.

Ποιος είναι ο όμιλος Γιαννίτση

«Ξεκίνησα την πρώτη εταιρεία μου στα 21,5 χρόνια με τα λεφτά από τον στρατό», συνηθίζει να λέει περήφανος ο Γιώργος Γιαννίτσης, ο οποίος ξεκίνησε τις business το 1987.

Καταγόμενος από την Αγία Παρασκευή Τρικάλων ο Θεσσαλός, βλάχος Γιώργος Γιαννίτσης, πρόκοψε με σκληρή δουλειά στο εμπόριο τροφίμων αλλά και του παγωτού. Μάλιστα, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανακοινωθεί η εξαγορά από τη ΔΕΛΤΑ, της εταιρείας, Gold Sin, η οποία ανήκει στον ίδιο και αποτελεί τον επίσημο εθνικό διανομέα παγωτών της εταιρείας Mars Hellas Α.Ε. – αντιπρόσωπο της General Mills A.E. (Häagen-dazs) και αποκλειστικό διανομέα της ιταλικής εταιρείας παγωτού Sammontana SPA για Ελλάδα και Κύπρο.

(Στη φωτογραφία από αριστερά: Ιωάννης Γιαννίτσης, Εμπορικός Διευθυντής Cold Sin, Αθανάσιος Παπανικολάου, CEO Vivartia, Σταυρούλα Γκελπενή, Γενική Διευθύντρια Cold Sin, Γιώργος Γιαννίτσης, Διευθύνων Σύμβουλος Cold Sin, Παναγιώτης Θρουβάλας, Πρόεδρος Vivartia, Χρήστος Τσόλκας, CEO ΔΕΛΤΑ)

Η Gold Sin έχει και δικά της σήματα, τυποποιημένο παγωτό, αλλά το ισχυρό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα κίνησε το ενδιαφέρον της μεγάλης ΔΕΛΤΑ.

Όμως, η Γιαννίτσης Logistics διατηρεί τη μονάδας εστίασης «Γάστρα», μια βιοτεχνία στα Τρίκαλα η οποία παράγει παραδοσιακές πίτες και άλλα προϊόντα τα οποία φτιάχνουν γυναίκες οι οποίες γνωρίζουν πατροπαράδοτες συνταγές.

Διατηρεί επίσης την Fresh Catering, την εταιρεία δηλαδή που παρασκευάζει καθημερινά χιλιάδες γεύματα, μεταξύ αυτών και τα σχολικά γεύματα που μοιράζονται σε πολλά σχολεία μέσω του προγράμματος του ΟΠΕΚΑ που ανήκει πλέον στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Για το 2023-2024 το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή 217.267 ζεστών γευμάτων ημερησίως σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Υλοποιείται πανελλαδικά σε 1.658 σχολικές μονάδες, από 21 Αναδόχους.

Η εταιρεία του Γιαννίτση, η οποία έχει δύο υποκαταστήματα σε Σίδνο και Θρακομακεδόνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, έχει αναλάβει τη σίτιση ασθενών και εφημερευόντων ιατρών στο νοσοκομείο Λαμίας, τη μίσθωση του εστιατορίου – κυλικείου στο ίδιο νοσοκομείο, τη σίτιση των νοσηλευόμενων στην Πολυκλινική Λαμίας και στη Μαιευτική Πολυκλινική Τρικάλων, τα σχολικά γεύματα σε σχολεία της Φθιώτιδας, Αμφισσας, Καρπενησίου και Δομοκού από το 2016 μέχρι σήμερα. Την προμήθεια έτοιμων γευμάτων για την κάλυψη των συσσιτίων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την προμήθεια ειδών κυλικείου και καντίνας στο κατάστημα κράτησης Δομοκού Φθιώτιδας,τη σίτιση των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι, την εκμετάλλευση των κυλικείων των κτιρίων του Τ.Ε.Ι Στερεά Ελλάδας, στη Λαμία και τα Ψαχνά Ευβοίας, την προμήθεια τροφίμων παιδικών σταθμών στη Λαμία, την σίτιση των μαθητών του μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας επί σειρά ετών.

Βεβαίως η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 & ISO 22000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος στον τομέα των logistics παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες λειτουργίας, αποθήκευσης και διανομής. Με βάση την οικονομική κατάσταση στις 31/12/2022 που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ, ο όμιλος παρουσιάζει καθαρό κύκλο εργασιών 3,8 εκατ. ευρώ με αύξηση 5,39% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.

Κι όμως: Τα καθαρά αποτελέσματα χρήσης προ φόρων είναι μόλις… 15.020,20 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα