Λαμία: Βίντεο από τα πρώτα λεπτά της φωτιάς στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα

 Λαμία: Βίντεο από τα πρώτα λεπτά της φωτιάς στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα

Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη Λαμία, με τα μολυσμένα σχολικά γεύματα, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο που έφερε στο φως η «Καθημερινή», τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο συνεργάτης της εταιρείας τροφίμων ελάχιστα μόλις λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στους χώρους του εργοστασίου, με τα πλάνα να αποτυπώνουν την ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η φωτιά.

Από την επεξεργασία του οπτικού υλικού, καθώς και από την αξιολόγηση άλλων δεδομένων που έχουν συλλεγεί, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά, που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του εργοστασίου, αποτελεί έργο εμπρησμού.

Εκτιμάται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το φορτηγό που βρισκόταν σταθμευμένο στην πρόσοψη του εργοστασίου και ότι εξαπλώθηκε άμεσα σε ολόκληρη τη βιομηχανική εγκατάσταση με τη βοήθεια εύφλεκτης ύλης.

Τα στελέχη της πυροσβεστικής πήραν δείγματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση, τα αποτελέσματα ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι ο τρόπος και η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, είχαν εγείρει από την αρχή ερωτήματα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγες ημέρες μετά τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία από σχολικά γεύματα της εταιρείας, με έρευνα του ΕΟΔΥ να σχετίζει την δηλητηρίαση, με την παρουσία σταφυλόκοκκου σε δείγματα γευμάτων.

Σχετικά Άρθρα