Κεχαγιά:Ο πρωθυπουργός που δηλώνει ότι μάχεται την ακρίβεια δεν γνωρίζει τις τιμές των τροφίμων

 Κεχαγιά:Ο πρωθυπουργός που δηλώνει ότι μάχεται την ακρίβεια δεν γνωρίζει τις τιμές των τροφίμων

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βούλα Κεχαγιά, αφού εξέφρασε «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ στο final four της Ευρωλίγκας», ενημέρωσε τους συντάκτες σχετικά με τα θέματα που έχει θέσει σε προτεραιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των Ευρωεκλογών.

Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια, καταδείχθηκε η απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη για τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο ακριβές -δεύτερη στην ΕΕ- χώρες συναγωνιζόμενη τη Βουλγαρία.

Και όχι μόνο αυτό. Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη φανέρωσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός που δηλώνει ότι μάχεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τις τιμές των τροφίμων στη χώρα μας.

Η αναφορά του στη φέτα κατέδειξε ότι είτε δεν ξέρει -γιατί δεν τον ενδιαφέρει αφού δεν είναι δικό του πρόβλημα- πόσο κοστίζει το κιλό η φέτα στην Ελλάδα, είτε ότι ξέρει αλλά συνειδητά προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, καταθέτοντας την τιμή που αφορά το μισό κιλό φέτας.

Τι από τα δύο προτιμά το Μέγαρο Μαξίμου ως απάντηση; Ερώτηση: Αν η κυβέρνηση αποφασίζει να πει τόσο εύκολα και μάλιστα στη Βουλή ψέματα για την τιμή της φέτας, ας σκεφτούμε τι ψέματα έχει πει και για άλλα θέματα μείζονος σημασίας: Για τα Τέμπη, τις υποκλοπές, τη φορολογία των πολιτών, την οικονομία.

Μετά την αποκάλυψη των κόλπων της κυβέρνησης το Μαξίμου ανέθεσε σε υπουργούς του την ευθύνη να ξεκινήσουν την εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Οι εμφανιζόμενοι ως τιμητές πάντων και πασών έδειξαν για μία ακόμη φορά το τοξικό και δηλητηριώδες πρόσωπό τους. Τον λαϊκισμό τους και το μίσος τους.

Έφθασαν σε σημείο να ισχυριστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει κοινά στοιχεία με την ψεκασμένη όπως την αποκάλεσαν Ακροδεξιά. Μίλησαν για «ζιζάνια» λέγοντας μάλιστα ότι το θέμα με την ακρίβεια και τη φέτα είναι ένα «τίποτα».

Θυμίζουμε ότι με πρόταση Νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως υπεύθυνη αντιπολίτευση κατέθεσε μέτρα για την ακρίβεια ξεκινώντας από το μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τη μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 21% έως την ένταξη σε ένα καθεστώς «Τειρεσία» όσων επιχειρήσεων αισχροκερδούν.

Και το ΓΛΚ ήρθε με την έκθεσή του να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κοστολογείται με 16 δις ετησίως όπως ισχυρίστηκε αρχικώς η ΝΔ δια του υπουργείου Οικονομικών.

Το ΓΛΚ είπε 5,6 δις εμείς 3,2 δις όμως, να πούμε ότι πρόσθεσε στην εκτίμησή του και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24 στο 21% που θα εφαρμοστεί από το 2025, ούτε συμπεριέλαβε τα έσοδα από τα υπερκέρδη διυλιστηρίων, εταιρειών ενέργειας και τραπεζών.

Φορολογικό: Η εξισορρόπηση θα προέλθει από την αύξηση φόρου στα πολύ υψηλά εισοδήματα

Από τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη φορολογία, τα νομικά πρόσωπα έως 220.000 ευρώ θα έχουν σημαντική μείωση φόρου με θετική επίπτωση στον προϋπολογισμό. Προβλέπεται επίσης σημαντική μείωση φόρων για εισοδήματα τουλάχιστον έως 100.000 ευρώ με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Η εξισορρόπηση θα προέλθει από την αύξηση φόρου στα πολύ υψηλά εισοδήματα και ομοίως το ίδιο προτείνεται για τον ΕΝΦΙΑ. Για τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και το ίδιο το ΓΛΚ αποδέχεται ότι δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση.

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της προκαταβολής φόρου το ΓΛΚ έκανε ένα μικρό λαθάκι και πήρε τον απόλυτο αριθμό τα 3,7 δις, αλλά δεν αφαίρεσε τον συμψηφισμό που προκύπτει από την προηγούμενη χρονιά. Είναι ταμειακό το θέμα και όχι δημοσιονομικό.

Στεγαστική κρίση: Το νέο σποτ με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε σήμερα τηλεοπτικό σποτ στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης παραθέτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την στεγαστική κρίση.

1. Χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ-χαμηλότεροι φόροι στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους με μειωμένο ενοίκιο.

2. Πρόγραμμα low rent housing tax credit. Ανέγερση πολυκατοικιών με μειωμένο ενοίκιο, με αντάλλαγμα φορολογική πίστωση από το κράτος.

3. Στεγαστικά δάνεια με διπλάσιο χρόνο αποπληρωμής και εκκίνηση έπειτα από 5 χρόνια, σε νέους 18 έως 40 ετών που θέλουν να ζήσουν στην επαρχία.

4. Όρια στις Golden Visa στα αστικά κέντρα.

Σχετικά Άρθρα