Βίντεο σοκ από τη Χαμάς με αιχμαλώτους ισραηλινούς στρατιώτες- Διαψεύδει το Τελ Αβιβ

 Βίντεο σοκ από τη Χαμάς με αιχμαλώτους ισραηλινούς στρατιώτες- Διαψεύδει το Τελ Αβιβ

Ισραηλινούς στρατιώτες υποστηρίζει ότι αιχμαλώτησε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ έδωσε στη δημοιότητα ένα σοκαριστικό βίντεο ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, Αμπού Ομπέιντα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βίντεο, οι μαχητές των Ταξιαρχιών Qassam «παρέσυραν» τους ισραηλινούς στρατιώτες σε μια σήραγγα της Χαμάς, μέσα στην οποία τους είχαν στήσει ενέδρα. Οι μαχητές της Χαμάς υποστηρίζουν ότι ενεπλάκησαν σε μάχη από «μηδενική απόσταση» με τους ισραηλινούς στρατιώτες, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο στρατόπεδο Jabalia στη βόρεια Γάζα.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες, των οποίων ο Αμπού Ομπέιντα δεν διευκρίνισε τον αριθμό, σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.

Η οργάνωση δημοσίευσε επίσης ένα σύντομο βίντεο που φαινόταν να δείχνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να σύρεται από μαχητές της Χαμάς μέσα σε μια σήραγγα.

Σε μια λιτή ανακοίνωσή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του μηνύματος της Χαμάς, τονίζουν ότι «δεν υπήρξε περιστατικό απαγωγής στρατιώτη».

Σχετικά Άρθρα