Βερολίνο: Βίντεο ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια οπαδών -Πολλοί Σέρβοι στους προσαχθέντες

 Βερολίνο: Βίντεο ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια οπαδών -Πολλοί Σέρβοι στους προσαχθέντες

Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού βλέπει το φως της δημοσιότητας καθώς και νέες πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό που κάνουν λόγο για την παρουσία πολλών Σέρβων οπαδών του Ερυθρού Αστέρα, ενώ σερβικής καταγωγής (και όχι ελληνικής) φαίνεται πως είναι τελικά και ο άνθρωπος που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση αλλά, ευτυχώς, διέφυγε τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, χρειάστηκε να αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων (πάνω από 40 αστυνομικοί και πυροσβέστες) για την καταστολή των ταραξιών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 100 ήταν τα άτομα που διαπληκτίστηκαν στη συνοικία Prenzlauer Berg του Βερολίνου, με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να επιβεβαιώνει το περιστατικό στο γερμανικό t-online. Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν γύρω στις 22:45, με τη συμπλοκή να λαμβάνει χώρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του S-Bahn Prenzlauer Allee.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής οι δύο ελληνικές ομάδες δεν έχουν ενημέρωση για συμμετοχή οπαδών τους στα επεισόδια. Όπως και να έχει πάντως, οι συνέπειες αυτών των συμπλοκών έχουν ήδη φανεί, αφού ο σταθμός Prenzlauer Allee θα παραμείνει κλειστός όλη την ημέρα.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με την στιγμή της συμπλοκής:

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε, επικαλούμενο άλλη αστυνομική πηγή, ότι στην άγρια συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four της Euroleague.

Άλλες πηγές τόνισαν πως τα επεισόδια ξεκίνησαν την ώρα που οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο της συνοικίας του Βερολίνου και παρακολουθούσαν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ομάδας τους με τον Άρη.

89 προσαγωγές μετά από τα επεισόδια – Μπαλακλάβες, μαχαίρια και γκλοπ κατασχέθηκαν την Παρασκευή

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Prenzlauer Allee, η αστυνομία προσήγαγε 89 άτομα, δήλωσε εκπρόσωπός της με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ήταν Σέρβοι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την γερμανική πρεσβεία όλοι όσοι μετέβησαν σε νοσοκομείο είτε για τις πρώτες βοήθειες είτε για σύντομη νοσηλεία, υπέγραψαν και πήραν εξιτήριο με δική τους ευθύνη για να παρακολουθήσουν τον τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Σε ανακοίνωσή της, η πυροσβεστική του Βερολίνου κάνει λόγο για σε συμπλοκή πολλών ατόμων σε σταθμό του μετρό, κατά την οποία ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την Berliner Zeitung πρόκειται για οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που βρίσκονται στη γερμανική πόλη λόγω Final Four.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η συμπλοκή έγινε στον σταθμό Prenzlauer Allee, με αποτέλεσμα ένας τραυματίας να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δύο ακόμη άτομα να τραυματιστούν σοβαρά και άλλα εννέα να φέρουν πιο ελαφρά τραύματα.

Σχετικά Άρθρα