Λάκης Λαζόπουλος/ “Αλ Τσαντίρι” την Τρίτη στο “Christmas Theater”- “Η σημερινή τηλεόραση δεν θα το άντεχε”- Τι λέει για την πολιτική κατάσταση

 Λάκης Λαζόπουλος/ “Αλ Τσαντίρι” την Τρίτη στο “Christmas Theater”- “Η σημερινή τηλεόραση δεν θα το άντεχε”- Τι λέει για την πολιτική κατάσταση

Για μία και μοναδική παράσταση επιστρέφει το θρυλικό “Αλ Τσαντίρι”, την Τρίτη στο “Christmas Theater”, και μιλώντας σήμερα στο Mega ο Λάκης Λαζόπουλος εξήγησε γιατί το σατιρικό σώου σχετικά με την κοινωνικά και πολιτική επικαιρότητα δεν θα μπορούσε σήμερα να φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικό σταθμό. “Νομίζω ότι η τηλεόραση αυτήν την στιγμή έχει τέτοια φοβικά σύνδρομα που δε θα τολμούσε να αντέξει το ‘Αλ Τσαντίρι’”.

Οι παρουσιαστές τον υποδέχτηκαν με το γνωστό τραγούδι “Το Μηδέν” που είχε γράψει ο ίδιος σε παλαιότερη φάση της ζωής του.

«Ήταν μια περίοδος που εγώ άλλαζα εντελώς τη ζωή μου, τα διέλυα όλα. Πολλές φορές στη ζωή μου το κάνω αυτό, μηδενίζω. Εκείνη είναι σίγουρα μια περίοδος που μηδένιζα. Και επειδή ήμουν στο μηδέν, από τα πάντα, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο το καταλαβαίνει κανείς, αλλά εμένα μου αρέσει να το κάνω έργο γιατί όταν το μεταποιείς κάτι, παύει να έχει την ίδια δυναμική να σε πονέσει από ό,τι όταν το αφήσεις έτσι».

«Η δημιουργία είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις πάντα από κάθε τέλμα. Αν τα παρατήσεις όλα, τελείωσες. Έτσι έγραψα το τραγούδι αυτό και θυμάμαι τον Θάνο Μικρούτσικο που ήρθε και μου είπε ‘πώς το φαντάζεσαι το τραγούδι;’ του είπα λίγο Βαλκάνια, θέλω να γίνει κάτι. Ήταν μια πολύ ωραία στιγμή», συμπλήρωσε.
«Λέω πώς κατάφερα με τα χρόνια να βάζω τις αγωνίες μου λίγο προς τα εκεί, γιατί παλιότερα ήμουν σε μια συνεχή υπερδιέγερση που δε με πήγαινε πουθενά και τώρα είμαι σε μια κατάσταση μεταξύ Βούδα και τρελού, έχω καταφέρει να έχω κάποιες παύσεις από την τρέλα», λέει αναφερόμενος στη ζωή και την καριέρα του.

«Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να κάνω ησυχία», λέει.

Επιστρέφει το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αλλά στο… θέατρο

Ο ηθοποιός, που έχει συνδέσει το όνομά του με το τηλεοπτικό «Τσαντίρι», ανακοίνωσε πως το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», η σατιρική εκπομπή που αγαπήθηκε από χιλιάδες τηλεθεατές, επιστρέφει για μία παράσταση την Τρίτη 28 Μαΐου στις 21.00 στο Christmas Theater.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να ερμηνεύσεις αυτό το οποίο συμβαίνει. Μπορεί κάποιος να το μεταφράσει εντελώς διαφορετικά. Δεν φτάνω σε ακραία πράγματα», τόνισε, σχολιάζοντας και την πολιτική ορθότητα:

«Θα φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να σηκώσουμε την Βλαχοπούλου από το μνήμα να πάει να ζητήσει συγγνώμη από τη Σούζη, ενώ είναι σίγουρο ότι η Σούζη και τρώει και ψεύδεται. Μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται και μερικά πράγματα λέγονται και χαριτωμένα και πράγματα λέγονται και με καμία κακή διάθεση. Για μένα σημασία έχει ο τρόπος που λες κάτι, να μην το λες σε άγνωστο κόσμο, να μη θίγεις κανέναν άνθρωπο αλλά αν σε ρωτήσει ένας άνθρωπος ‘πώς είμαι’ να μην του πεις για λόγους πολιτικής ορθότητας ότι είναι μια χαρά ενώ είναι 200 κιλά».

Γιατί το «Τσαντίρι» επιστρέφει στο θέατρο και όχι στην τηλεόραση;

«Νομίζω ότι η τηλεόραση αυτήν την στιγμή έχει τέτοια φοβικά σύνδρομα που δε θα τολμούσε να αντέξει το ‘Αλ Τσαντίρι’. Δείχνει ακριβώς και την αδυναμία της τηλεόρασης να ξεπεράσει τα φοβικά της σύνδρομα. Η τηλεόραση δεν έρχεται σε μένα, δεν ξέρει τι θα ειπωθεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν ένα πράγμα να λειτουργήσει απολύτως ελεύθερα».

«Κάθε σάτιρα δεν είναι ίδια. Είναι μια συγκεκριμένη εκπομπή», συμπληρώνει.

Η παράσταση στο Christmas Theater θα είναι μία, την ερχόμενη Τρίτη.

«Περιμένω να γίνει, να μου φύγει το άγχος, να τελειώσει. Όσο περνούν τα χρόνια αγχώνομαι χειρότερα, είναι σαν να μην το έχω ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου, νομίζω ότι θα τα κάνω όλα λάθος, δεν κοιμάμαι το βράδυ».

Ο αγαπημένος ηθοποιός συνεχίζει με την παράσταση «Όταν πέθανα» στο θέατρο «Βέμπο», ενώ αποκαλύπτει πως έχει στα σκαριά νέα παράσταση.

«Θα την γράψω το καλοκαίρι».

Αναφερόμενος στην πολιτική σκηνή της χώρας, λέει πως σηκώνει σάτιρα, ενώ συγκεκριμένα για τον Στέφανο Κασσελάκη λέει:

«Είναι τελείως άλλη κατάσταση, είναι American dream, είναι τουρίστας, τα βλέπει όλα καινούργια. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε κάθεται σε μία ουρά και περιμένει, κάποια στιγμή θα φτάσει στο ταμείο. Στην Ελλάδα είναι να μπεις εκεί και κάθεσαι και περιμένεις. Είναι νόμος στην Ελλάδα, φτάσανε όλοι. Και ο Γιωργάκης Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, κανείς δεν το πίστευε».

Σχετικά Άρθρα