Χανιά: Στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λιμεναρχείου οι μετανάστες που σώθηκαν

 Χανιά: Στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λιμεναρχείου οι μετανάστες που σώθηκαν

Στο υπαίθριο πάρκινγκ το κεντρικού λιμεναρχείου Χανίων στη Σούδα, φιλοξενούνται οι 17 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, 8 ναυτικά μίλια νοτίως της Παλαιόχωρας.

Αργά το βράδυ αναμένεται να μεταφερθούν στον ίδιο χώρο, ακόμη 39 πρόσφυγες και μετανάστες, που εντοπίστηκαν στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου λίγες ώρες μετά.

Όλοι οι πρόσφυγες είναι άνδρες νεαρής ηλικίας, που δηλώνουν υπήκοοι Μπαγκλαντές Πακιστάν και Αιγύπτου, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα ανήλικο αγόρι περίπου 10 ετών. Το παιδάκι μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο καθώς αισθανόταν ναυτία, όπως μας είπαν οι υπάλληλοι του λιμεναρχείου.

Συνολικά 258 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασωθεί από τα νότια παράλια της Κρήτης, από την περασμένη Πέμπτη.

Στις τοπικές αρχές επικρατεί προβληματισμός λόγω της απουσίας υποδομών φιλοξενίας. Όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να εξευρεθεί μια οριστική λύση για το πρόβλημα, που γίνεται ολοένα και εντονότερο.

Σχετικά Άρθρα