Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα, χωρίς ενεργό μέτωπο η Βοιωτία – 31 πυρκαγιές στο 24ωρο

 Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα, χωρίς ενεργό μέτωπο η Βοιωτία – 31 πυρκαγιές στο 24ωρο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Μεγάρων Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:40, έκαιγε χαμηλή βλάστηση και δεν απειλούσε κατοικίες. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

Επιπλέον, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση στο 105χλμ του παράδρομου της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά οριοθετήθηκε άμεσα και δεν απείλησε οικισμό. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Κικίλιας: Μεγάλη και έγκαιρη η κινητοποίηση

Στην μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας επισημαίνει: «Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η άμεση απόκριση τριών αεροσκαφών, ενός ελικοπτέρου και 55 πυροσβεστών- συμπεριλαμβανομένων των δασοκομάντος της 4ης ΕΜΟΔΕ- αποτελεί καλή πρακτική για τη διαχείριση των κρίσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Σχετικά Άρθρα