Ναρκωτικά στον Πειραιά: Ο Έλληνας “Pablo” και ο Αλβανός ”Βαρόνος” – Ο άνθρωπος ”κλειδί” που τους ξεσκέπασε

 Ναρκωτικά στον Πειραιά: Ο Έλληνας “Pablo” και ο Αλβανός ”Βαρόνος” – Ο άνθρωπος ”κλειδί” που τους ξεσκέπασε

Το κουβάρι της εγκληματικής δράσης του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ξετυλίγουν οι αρχές, μετά τον εντοπισμό των φορτίων κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά.

Πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών είχε εισχωρήσει στη συμμορία τους τελευταίους μήνες και χάρη στη δική του πληροφόρηση η αστυνομία έφτασε στο εντοπισμό των ναρκωτικών και τη σύλληψη των αρχηγών της συμμορίας.

Αρκετά «ένσημα» στην παρανομία, έχουν κολλήσει τουλάχιστον 2 από τους 4 συλληφθέντες για το φορτίο των 210 κιλών κοκαίνης στον Πειραιά. Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας πληροφορίες και σε συνεργασία με το γραφείο DEA της Αμερικάνικης Πρεσβείας, έφτασαν στην εξάρθρωση ενός δαιδαλώδους και παγκοσμίου βεληνεκούς κύκλωμα που πουλούσε θάνατο με κέρδη που υπερέβαιναν τα 5.000.000 ευρώ.

«Πρόκειται για μία υπόθεση στην οποία η έρευνα είναι πάνω από 3-4 μήνες η οποία εξελίχθηκε τις τελευταίες μέρες μόνο και μόνο από τα άτομα που έχουν εμπλοκή που είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δείχνει την σοβαρότητά της και τον χειρισμό τον οποίο έπρεπε κάνουμε εμείς σαν υπηρεσία» τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο Διοικητής Δίωξης Ναρκωτικών Σπύρος Τσαρδάκας.

Σεσημασμένος και στην Τουρκία ο Αλβανός «Βαρόνος»

Ο φερόμενος ως «αρχηγός» είχε αρχίσει να απασχολεί τις ελληνικές Αρχές ήδη από το 2017 όταν κατηγορήθηκε από το Σ.Δ.Ο.Ε., χωρίς να συλληφθεί, ότι χρηματοδοτούσε στη Νέα Πέραμο ένα εργαστήριο παραγωγής χαπιών Κάπταγκον ή αλλιώς του ναρκωτικού των τζιχαντιστών.

Ο κ. Τσαρδάκας ανέφερε: «Συνήθως η χώρα παραγωγής των καπταν-γκον είναι η Μέση Ανατολή όπως είναι περιοχές της Συρίας , αυτήν την στιγμή εκεί φαίνεται η δυνατότητα αυτού του ανθρώπου δηλαδή και οι διασυνδέσεις του και για αυτό ήταν και δύσκολος και για αυτό είχε την προστασία γιατί ήθελε να μην τον συλλάβει κανένας».

Παράλληλα, είχε απασχολήσει και τις Αρχές της Τουρκίας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Fatih της Κωνσταντινούπολης με 10 κιλά ηρωίνης και 3 κιλά μαριχουάνα.

Η δραστηριότητά του στην Τουρκία επεκτάθηκε, καθώς το 2009 συνελήφθη ο κουνιάδος του με 22 κιλά ηρωίνης, σε απόπειρα διακίνησης στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια που απέφευγε της σύλληψης από τις Ελληνικές Αρχές, ζούσε έναν πολυτελή βίο αναρτώντας συνεχώς στο προφίλ του στο facebook, βίντεο από αθηναικά νυκτερινά κέντρα όπου εμφανίζονται γνωστοί καλλιτέχνες.

Ο Έλληνας “Pablo” και οι… Κολομβιανοί τρομοκράτες

Ο κατηγορούμενος Έλληνας με το προσωνύμιο “Pablo”, ήταν τα «μάτια» του εν λόγω καρτέλ στη Λατινική Αμερική όπου και είχε αναπτύξει… πλούσια δράση αφού είχε συλληφθεί να κάνει εμπόριο όπλων. Ο 64χρονος είχε συλληφθεί στον Παναμά τον Αύγουστο του 2012 για προσπάθεια υποστήριξης «ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το 2014 ο “Pablo” είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ και είχε δικαστεί για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Τότε σε συναντήσεις με μυστικό αστυνομικό της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, είχε προσφερθεί να παράσχει από τουφέκια και πυρομαχικά μέχρι και πυραύλους εδάφους – αέρος.

Ο Έλληνας “James Bond” που ξεσκέπασε το κύκλωμα

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το κύκλωμα βρισκόταν υπό παρακολούθηση εκ των έσω. «Χρησιμοποιήθηκε ανακριτική διείσδυση όπως σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις με απόλυτη επιτυχία εδώ για την πολύ μεγάλη ποσότητα των 210 κιλών» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ο ρόλος του μυστικού πράκτορα ήταν καταλυτικός, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για το στίγμα του φορτίου και τη σύλληψη των ναρκέμπορων την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα