Μητσοτάκης/Ευρωεκλογές: Το “σπριντ” της τελικής ευθείας και τα διπλά βέλη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

 Μητσοτάκης/Ευρωεκλογές: Το “σπριντ” της τελικής ευθείας και τα διπλά βέλη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Σάββατο θα επισκεφθεί το Αγρίνιο και στη συνέχεια την Άρτα, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στην εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στη Βίτσα. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα επισκεφθεί την Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και την Θεσσαλία, ενώ θα υπάρξουν και δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα (όπου θα πέσει και η αυλαία στην προεκλογική περίοδο).

«Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, είτε έρχεται από τα δεξιά μας είτε έρχεται από τα αριστερά μας, μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Έρχεται και λέει “στείλτε μήνυμα”, χωρίς να πολυκαταλαβαίνει ακριβώς τι είναι αυτό το μήνυμα το οποίο ζητά από τους πολίτες να στείλουν» αναφέρει ο πρωθυπουργός εισημαίνοντας πάντως πως οι ευρωεκλογές συνιστούν εθνική κάλπη και από την εθνική κάλπη βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά «εμείς τους λέμε, βεβαίως, θα στείλουν οι πολίτες μήνυμα, αλλά θα είναι ένα μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας, συνέχειας και υποστήριξης στη Νέα Δημοκρατία».

Στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι να επιβεβαιωθεί η καθαρή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή και να σταλεί σήμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. «Δεν θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών να υπάρχει η οποιαδήποτε αμφισβήτηση, από κανέναν, ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση για να υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές σε ορίζοντα τετραετίας» σημείωσε σε περιοδεία του στο Άργος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την κυβέρνηση έμφαση δίνεται στην οικονομία, καθώς αναγνωρίζουν πως η πορεία των τιμών αποτελεί το βασικό πονοκέφαλο των νοικοκυριών. Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «το ζήτημα της ακρίβειας είναι πράγματι το πρώτο πρόβλημα το οποίο απασχολεί σήμερα όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο». Και από την μία πλευρά εστίασε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την στήριξη των νοικοκυριών και από την άλλη εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση πως δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Το επιχείρημα που προβάλλεται από το Μαξίμου είναι πως δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την επόμενη ημέρα και αυτό που σημειώνεται είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες περιπέτειες. «Οι πολίτες ξέρουν πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα στον τόπο ώστε αυτός να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, μακριά από πειραματισμούς, μακριά από αψήφιστα δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας. Ο λαός μας κρίνει και διακρίνει» σημείωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Από την κυβέρνηση τονίζουν την ανάγκη να είναι η Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα και σημειώνουν πως γι αυτό και το βάρος της ψήφου της 9ης Ιουνίου θα είναι μεγάλο. Με τον πρωθυπουργό να απευθύνεται προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως «το γεγονός ότι το μέλλον της Ευρώπης και οι μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις απουσιάζουν τελείως από τον πολιτικό σας λόγο, σίγουρα δεν σας καθιστά μια δύναμη αξιόπιστη να διεκδικήσει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη αυτά τα οποία αξίζουν οι Έλληνες πολίτες».

Διπλά βέλη τόσο προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη όσο και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός. Από το κυβερνών κόμμα «κοιτάνε» προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και αυτό που υπογραμμίζεται πως η αντιπολίτευση δεν διαθέτει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε 45 δισεκατομμύρια ευρώ την τετραετία στοιχίζουν αυτά τα οποία τάζετε και επεσήμανε «αυτά τα οποία εισηγείστε συνεπάγονται μία μόνο λέξη: χρεοκοπία». Έβαλε δε στο στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευση, «επειδή άκουσα και τον αρχηγό σας να μιλάει για «φρέσκο αέρα» που φέρνει στην πολιτική, μακάρι, αλλά φοβάμαι ότι ο αέρας αυτός τον οποίο φέρνει μέχρι σήμερα είναι μάλλον κοπανιστός».

Πυρά εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «αν έπρεπε σήμερα, κ. Ανδρουλάκη, να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ του 2024, όπως εκφράζεται στη Βουλή από εσάς, πράγματι θα σχεδίαζα ένα παπούτσι με τον ήλιο, μόνο που ο ήλιος αντί για πράσινος θα ήταν ροζ». Μάλιστα προσέθεσε «διότι αυτά τα οποία άκουσα σήμερα από εσάς σχετικά με την αξιολόγησή σας για την ευρωπαϊκή σύγκλιση ή μη της χώρας είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά τα οποία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά Άρθρα