Κασσελάκης: Το πιο αριστερό είναι να υπάρχει συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη-Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος

 Κασσελάκης: Το πιο αριστερό είναι να υπάρχει συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη-Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος

Kάλεσμα στους πολίτες που απείχαν από τις τελευταίες εκλογές να στείλουν ένα μήνυμα στις 9 Ιουνίου απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Ant1. «Είναι οι πρώτοι που χρειάζονται και επιθυμούν την πρόοδο στη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δυνατότητα με μία άμεση επαφή να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους, το μέλλον τους, τα όνειρά τους. Όσοι απείχαν έχουν για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο πολιτικής με πολίτες. Να στείλουν ένα μήνυμα σε αυτές τις εκλογές εκτός αν είναι τόσο χαρούμενοι για τη χώρα μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται κοντά στο 20% στις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι ο «στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη λιτότητα». «Ήμασταν ένα κόμμα που μας είχαν αφήσει για τελειωμένους πριν μερικούς μήνες. Έκτοτε όχι μόνο έχουμε αναστηθεί, έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε στήσει στέρεες βάσεις και θεμέλια για το μέλλον και έχουμε ένα ρεύμα στην κοινωνία. Μιλάμε για μία ριζική αλλαγή» είπε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «το πιο αριστερό είναι να υπάρχει συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. Μία αριστερή χώρα ξέρει να δίνει εργασιακά δικαιώματα, μισθούς αξιοπρέπειες, να μην αφήνει ολιγοπώλια στα τρόφιμα και το ρεύμα».

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όπως είπε δουλεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. «Δεν τον θαυμάζω, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα, έχει ένα προοδευτικό περιτύλιγμα καλοστυμένο εκεί που θέλει και κατά τα άλλα έχει πολιτικές που φτωχοποιούν και καταπατούν το κράτος δικαίου. Δουλεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. Διαφωνούμε τελείως φιλοσοφικά. Αυτό που κάνει με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την τεράστια επισφάλεια στα εργασιακά, αυτή την καταστροφή στα εργασιακά δικαιώματα, με τις συλλογικές συμβάσεις που δεν υπάρχουν, η πολιτική του με τις τράπεζες και τα ολιγοπώλια, δεν μπορώ εγώ να συμφωνήσω με αυτά τα πράγματα. Δεν είναι αυτή η πολιτική μας».

Η συνέντευξη ξεκίνησε από το βαν του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε μία καινοτομία, το κινητο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περπάτησε με τη δημοσιογράφο σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ είχε θερμές συνομιλίες με κατοίκους και καταστηματάρχες.

«Ό,τι βγάζω προς τα έξω είναι αυθεντικό. Το να είχα επικοινωνιολόγο θα ήταν μία πολύ άχαρη δουλειά για αυτόν τον άνθρωπο γιατί δεν θα άκουγα τίποτα αυτά που θα έλεγε. Δεν πρόκειται να αλλάξω αυτό που είμαι» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Έχουμε λάβει πάρα πολλά κονδύλια από την Ευρώπη. Γιατί είμαστε πάντα στο κάτω μισό της Ευρώπης και δεύτεροι στον πάτο σε αγοραστική δύναμη; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για την ακρίβεια, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει «για ποιο λόγο η ελληνική φέτα και το λάδι είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα με σχέση με το εξωτερικό. Θα μάθει την απάντηση από την φον ντερ Λάιεν;» διερωτήθηκε με νόημα.

Όπως είπε, υπάρχει τεράστια σπατάλη στο κράτος. «Λεφτά πληρώνουμε. 37 δισ. ευρώ χτίσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση δεν είναι αν υπάρχουν λεφτά επειδή το είπε ο κύριος Παπανδρέου πριν 15 χρόνια. Το ερώτημα είναι πού πάνε τα λεφτά».

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημείωσε ότι όλα είναι κοστολογημένα και αναφέρθηκε στην κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις που «θα είναι μία ένεση ρευστότητας, θα έχει μεγάλη απόδοση στην οικονομία. Θα υπάρχει απόσβεση σε τρία χρόνια. Ένα τέτοιο μέτρο βοηθάει συγχρόνως στην πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο θέμα των Τεμπών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ακούσει τη λέξη Τέμπη από κανάλι εδώ και καιρό. Να δω τη κυρία Καρυστιανού στα κανάλια. Να βγει πριν τις εκλογές».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είχε απευθύνει κάλεσμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Γιάννη Βαρουφάκη, είπε: «Δεν ήταν άνοιγμα στους αρχηγούς των κομμάτων. Αυτό το ξεκαθάρισα. Ήταν σε όλο τον προοδευτικό κόσμο και ειδικά στο προοδευτικό κέντρο που αυτή τη στιγμή εξαπατάται από τη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ, τον κύριο Γεωργιάδη και τον κύριο Βορίδη. Θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, δεν είναι σκακιέρα».

Σχετικά Άρθρα