ΔΟΥ Χαλκίδας: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο υπάλληλοι -Όλο το “αμαρτωλό” σημειωματάριο της προϊσταμένης

 ΔΟΥ Χαλκίδας: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο υπάλληλοι -Όλο το “αμαρτωλό” σημειωματάριο της προϊσταμένης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας, οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες.

Στους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Προσωρινά κρατούμενες η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμών πολιτών.

Αμίλητοι, οι κατηγορούμενοι πρωταγωνιστές του κυκλώματος διαφθοράς της ΔΟΥ Χαλκίδας, πέρασαν νωρίτερα το κατώφλι των δικαστηρίων.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Οπτικά ντοκουμέντα, αποτυπώνουν την διεκπεραιώτρια του κυκλώματος, την στιγμή που βγαίνει από την εφορία κρατώντας στα χέρια της φάκελο που της έδωσε η διευθύντρια μετά από εκβιασμό επιχειρηματία.

Το μέγεθος της διαφθοράς, αποτυπώνεται στα όσα φέρεται να ανέφερε στα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο επιχειρηματίας που εξαναγκάστηκε να δώσει τον επίμαχο φάκελο με τα 10.000 ευρώ, στην προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ., δρομολογώντας τις συλλήψεις.

Το σημειωματάριο της προϊσταμένης με τις εισπράξεις των εκβιασμών και πολλά ακόμα…

Το αμαρτωλό σημειωματάριο που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ανήκει στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και στο οποίο διατηρούσε ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών της οργάνωσης, επιχειρηματιών-στόχων και χρηματικών ποσών συνοδευόμενων από την αντίστοιχη ημερομηνία. Τα ονόματα πολλά και διάφορα, ενώ τα ποσά που είναι γραμμένα δίπλα κυμαίνονται από 250 έως 11.000 ευρώ με ημερομηνίες από 4-11-2020 έως και τον Μάιο του 2024.

Σε αυτό κρατούσε σημειώσεις για μαθήματα των παιδιών, για τα βασικά της έξοδα (supermarket, κέντρα ξένων γλωσσών, καύσιμα, τσιγάρα, κα.), αλλά και για έξοδα που θα προέκυπταν από επικείμενες διακοπές.

Παράλληλα σε μία από τις σελίδες είχε γράψει τους παρακάτω στίχους του τραγουδιού Suicidal.

«You taught a lesson to me that I had to learn
And I’m so sorry ’cause you let our bridges burn
I said, “I loved you” and I wish I never did
I swear to God, I swear to God, you stupid bitch»

Το μεγαλύτερο όμως μέρος του ημερολογίου ήταν κατειλημμένο από ονόματα μελών της οργάνωσης, εκβιαζόμενων επιχειρηματιών και χρηματικών ποσών συνοδευόμενων από σχετικές ημερομηνίες. Οι σελίδες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές.

Δείτε ολόκληρο το σημειωματάριο:

imerologio-tilis-1
imerologio-tilis-2
imerologio-tilis-3
imerologio-tilis-4
imerologio-tilis-5
imerologio-tilis-6
imerologio-tilis-7
imerologio-tilis-8
imerologio-tilis-9
imerologio-tilis-10
imerologio-tilis-11
imerologio-tilis-12
imerologio-tilis-13
imerologio-tilis-14
imerologio-tilis-15
imerologio-tilis-16
imerologio-tilis-17
imerologio-tilis-18
imerologio-tilis-19
imerologio-tilis-20
imerologio-tilis-21
imerologio-tilis-22
imerologio-tilis-23
imerologio-tilis-24
imerologio-tilis-25
imerologio-tilis-26
imerologio-tilis-27
imerologio-tilis-28
imerologio-tilis-29

Σχετικά Άρθρα