Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Είστε ένας αδύναμος πρωθυπουργός – Ομολογία αποτυχίας η επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν

 Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Είστε ένας αδύναμος πρωθυπουργός – Ομολογία αποτυχίας η επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν

Με ένα χιουμοριστικό σχόλιο αναφορικά με τα παπούτσια της Ν.Δ. που «παρουσίασε» στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, πριν ασκήσει δριμεία κριτική για την ακρίβεια και ευρύτερα για τις πολιτικές εξελίξεις με φόντο τις ευρωεκλογές στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

«Απευθύνεστε σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών», είπε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας ότι «αν εξαιρέσουμε τον ιδρυτή σας» η Ν.Δ. φαίνεται ότι έχει ξεχάσει «τα ανδραγαθήματά της τα τελευταία χρόνια», όπως είπε σκωπτικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το προεκλογικό μήνυμα της ΝΔ υπονοεί πως μας κάνετε Ευρώπη. Δυστυχώς, εξαιτίας της πολιτικής που η κυβέρνηση ακολουθεί όχι μόνο δεν συγκλίνουμε με τους δείκτες που περιγράφουν την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών αλλά συνεχώς αποκλίνουμε με αποτέλεσμα να συναγωνιζόμαστε για τις τελευταίες θέσεις σε κρίσιμα οικονομικά κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «η χώρα αποκλίνει από τον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζετε ότι έχετε ισχυρό πρόγραμμα για το ΕΣΥ, ενώ οι Ελληνες πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη για την Υγεία» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Είστε ένας αδύναμος πρωθυπουργός», είπε στη συνέχεια απευθυνόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΠ. «Δεν θέλετε να εφαρμοστεί η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που έβγαλε αντισυνταγματικό τον νόμο του κ. Τσιάρα και που καλεί να δοθούν εξηγήσεις για την τυπική αιτιολογία που χρησιμοποιήσατε το παρακράτος εις βάρος μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εκτόξευση του κόστους ζωής των πολιτών και για κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των ελληνικών οικογενειών, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «μειώνει φόρους που όμως από τη μείωση αυτοί που κερδίζουν περισσότερο είναι οι ζάμπλουτοι». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι «ομολογία αποτυχίας» που «εκθέτει προσωπικά» τον πρωθυπουργό.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα