Ανδρουλάκης: Όσο πιο χαμηλά ρίχνετε τον πήχη, τόσο πιο εύκολα τον ξεπερνάτε

 Ανδρουλάκης: Όσο πιο χαμηλά ρίχνετε τον πήχη, τόσο πιο εύκολα τον ξεπερνάτε

Ιδιαίτερα οξύς εμφανίστηκε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την «γαλάζια» κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής. «Όχι μόνο δεν συγκλίνουμε με τους δείκτες που περιγράφουν την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών αλλά συνεχώς αποκλίνουμε με αποτέλεσμα να συναγωνιζόμαστε για τις τελευταίες θέσεις σε κρίσιμα οικονομικά κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας «βέλη» προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως το σύνθημα της ΝΔ «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» αποτελεί «μια γαργαλιστική πρόκληση». Όπως είπε: «Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η Ελλάδα είναι Ευρώπη. Το σύνθημα θυμίζει συντηρητικό κόμμα υπό ένταξη χώρας» και καταλόγισε στη ΝΔ πως «όσο πιο χαμηλά ρίχνετε τον πήχη, τόσο πιο εύκολα τον ξεπερνάτε».

Αναφερόμενος στα ζητήματα Κράτους Δικαίου ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως είναι όλοι στη ΝΔ υπόλογοι γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ για την ενημέρωσή του γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Επιτέθηκε μάλιστα στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «κ. Μητσοτάκη με εσάς δεν είμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Αντιθέτως, είστε η αιτία που απομακρυνόμαστε καθημερινά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως με την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ «όχι μόνο δεν συγκλίνουμε με τους δείκτες που περιγράφουν την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών αλλά συνεχώς αποκλίνουμε με αποτέλεσμα να συναγωνιζόμαστε για τις τελευταίες θέσεις σε κρίσιμα οικονομικά κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα».

Μιλώντας για το έντονο πρόβλημα της ακρίβειας ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το κόστος ζωής εκτοξεύεται και οι μισθοί των εργαζομένων χάνουν μέρα με τη μέρα την αγοραστική τους δύναμη με επιπτώσεις στο δημογραφικό και στις δομές του ασφαλιστικού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τις εξελίξεις στις αυξήσεις των τιμών και πως επαναπαύτηκε, μοιράζοντας ενισχύσεις και επιδοτήσεις χωρίς κριτήρια, χωρίς διασταυρώσεις πραγματικών ζημιών, χωρίς στόχευση. «Από τον Ιούνιο του 2021 έως σήμερα έχουμε σταθερά υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρο των 27 κρατών-μελών. Μετά από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, από τον Ιούλιο του 2023 έως σήμερα, δεν υπάρχει έστω ένας μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν ο Νίκος Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε «ομολογία αποτυχίας» αλλά «και επικοινωνιακό τέχνασμα για να καλύψετε την αποτυχία σας», τονίζοντας πως «το πρόβλημα με την εγχώρια αγορά δεν είναι ότι είναι μικρή, αλλά ότι είναι ασύδοτη».

Σχετικά Άρθρα