Τι αλλάζει στο νυχτερινό ρεύμα-Διευκρινίσεις Σκυλακάκη

 Τι αλλάζει στο νυχτερινό ρεύμα-Διευκρινίσεις Σκυλακάκη

Προαναγγελία για αλλαγή στους όρους που διέπουν την παροχή νυχτερινού ρεύματος πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης, η κυβέρνηση μελετά το πλαίσιο γύρω από το νυχτερινό ρεύμα, για όσους έχουν ήδη νυχτερινό ρεύμα μέσω των παλιών αναλογικών μετρητών. 

Στόχος του υπουργείου, επεσήμανε, είναι να δοθούν κίνητρα για να αυξηθεί η ζήτηση σε ώρες όπου είναι χαμηλή, ενώ υπάρχει αυξημένη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό γιατί παρατηρείται το φαινόμενο να πραγματοποιούνται περικοπές στην παραγωγή μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γιατί δεν υπάρχει ζήτηση ρεύματος σε συγκεκριμένες ώρες του 24ώρου, και η παραγόμενη ενέργεια αποθηκεύεται δύσκολα. 

Μαζί με την πρωτοβουλία για το νυχτερινό ρεύμα, η κυβέρνηση προωθεί έργα για την ενίσχυση της αποθηκευτικής μας δυναμικότητας με το έργο στην Αμφιλοχία αλλά και με την προμήθεια περισσότερων μπαταριών το επόμενο διάστημα, ενώ επιταχύνει τις διαδικασίες για την πλατύτερη εφαρμογή του δυναμικού «πορτοκαλί» τιμολογίου.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να καλυφθεί το 50% της ζήτησης με δυναμικό τιμολόγιο έως το 2024. 

Σχετικά Άρθρα