Στη Βουλή ο Κασσελάκης για τη συζήτηση για την ακρίβεια

 Στη Βουλή ο Κασσελάκης για τη συζήτηση για την ακρίβεια

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης θα παραστεί αύριο Παρασκευή στη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια. Η συζήτηση αφορά «την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» και προκλήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης παρότι δεν είναι βουλευτής, έχει αποφασίσει να παραβρεθεί στη Βουλή, προκειμένου να στείλει με την παρουσία του τα κατάλληλα μηνύματα, καθώς εκ των πραγμάτων θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εφ΄ολης της ύλης, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές», σημειώνουν χαρακτηριστικά επιτελείς της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε κίνηση – παρωδία την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν, για τις πρακτικές των πολυεθνικών, γεγονός που αναμένεται να σηκώσει έντονα -μεταξύ άλλων- η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα η συζήτηση αποκτά βαρύνουσα πολιτική σημασία ενόψει ευρωεκλογών καθώς η κυβέρνηση εκτιμά τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή ως «ντιμπέιτ», όπως άλλωστε ανέφερε ο διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής σε πρόσφατη διακομματική επιτροπή για τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η προεκλογική κούρσα εκτυλίσσεται ως μονομαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως τονίζουν, ο στόχος του επιτελείου της Κουμουνδούρου να εμπεδωθεί η βεβαιότητα ότι «ο Στέφανος είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τον Κυριάκο», αποτυπώνεται επιτυχώς τόσο δημοσκοπικά, σε όλες τις περιοδείες του κ. Κασσελάκη όσο και στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Σχετικά Άρθρα